ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
staikouras, YPOIK, epistreptea
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

ΥΠΟΙΚ: Ποιες επιχειρήσεις αφορά η μείωση ενοικίου 80%

Επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά και πως ακριβώς θα εφαρμοστεί η μείωση του ενοικίου κατά 80% ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της προαναγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εχθές από το βήμα της Βουλής. 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το ενοίκιο μειώνεται για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%, ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή,

Παράλληλα, σημειώνεται πως το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση. Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου.

Συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός ή με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού, αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά παρέμβαση για τα οικονομικά αδιέξοδα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών ζητά άμεση παρέμβαση για τα οικονομικά προβλήματα των γιατρών, τονίζοντας το αδιέξοδο που προκαλεί το clawback και τους κινδύνους για τη βιωσιμότητα των ιατρείων.
Κρυπτονομίσματα Bitcoin Ethereum
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για κρύπτο και ΦΠΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για τη διοικητική συνεργασία στη φορολογία, με στόχο τη διαφάνεια και την καταπολέμηση φοροδιαφυγής, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προτάσεις έως 14 Απριλίου.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη σε πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Ο Κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε στο Forum Πελοποννήσου πως η κυβέρνηση θα στηρίζει πολίτες, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και παραγωγή όσο χρειαστεί, τονίζοντας τη σημασία της Πελοποννήσου και την αξία της ηγεσίας σε δύσκολες συγκυρίες.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κώτσηρας: Στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη με σεβασμό στην οικονομία

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος, στην έκτη αύξηση του κατώτατου μισθού και στη μείωση φόρων, χάρη στη σωστή δημοσιονομική διαχείριση των τελευταίων ετών.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, συζήτηση Δευτέρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο και το Ταμείο Εκσυγχρονισμού. Στόχος η στήριξη της πράσινης μετάβασης και η αποτελεσματική αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για το κλίμα και την ενέργεια.