ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κωνσταντίνος Κόλλιας

Τη διαγραφή των προστίμων για τις ΜΦΥ ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κ. Κόλλιας, επανέφερε και το ζήτημα της παράτασης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων που οι λογιστές τους προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Mε σημερινή αναφορά που έκανε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περιστολή του λαθρεμπορίου και άλλων διατάξεων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας έθεσε εκ νέου το θέμα των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι, για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) του 2014.

Το Eπιμελητήριο, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωσή του, προτείνει την άμεση ψήφιση τροπολογίας, η οποία να προβλέπει τη διαγραφή των προστίμων αυτών «και ο πρόεδρος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά και τον πρ. υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την οριστική λύση του θέματος που έχει προκύψει».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο κ. Κόλλιας επανέφερε το θέμα της παράτασης, κατά τουλάχιστον ένα μήνα, των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων των οποίων οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές έχουν αποδεδειγμένα προσβληθεί από κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και αυτοί να κινδυνεύουν με πρόστιμα. Το επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι έχει συντάξει και αποστείλει στους συναρμόδιους υπουργούς κείμενο τροπολογίας και αιτιολογικής έκθεσης και αναμένει την άμεση λύση και αυτού του μείζονος ζητήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά ο νόμος θα εφαρμοστεί στα μπλόκα

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με τους αγρότες, αλλά αν συνεχιστούν οι αρνήσεις, θα προχωρήσει σε αποφάσεις για τα ανοιχτά θέματα και θα εφαρμόσει το νόμο για τα μπλόκα, καθώς δεν μπορεί να μένει θεατής.
Συμβούλιο της Επικρατείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Αυστηροί όροι διαφάνειας για αλλαγές ασφαλίστρων υγείας

Το ΣτΕ, με απόφασή του, έθεσε αυστηρά όρια στις μονομερείς αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας σε συμβάσεις ζωής, επικυρώνοντας πρόστιμο σε ασφαλιστική και απορρίπτοντας αναίρεση, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια και την καλή πίστη.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πρόστιμα σε όσους αποφεύγουν τις νέες διαδικασίες στράτευσης

Από 1η Ιανουαρίου 2026, οι 18χρονοι θα απαντούν σε ερωτηματολόγιο για τη στρατιωτική θητεία και θα περνούν ιατρικές εξετάσεις. Η μη συμμόρφωση μπορεί να επιφέρει πρόστιμο έως 1.000 ευρώ, ενώ η αστυνομία μπορεί να επέμβει αν χρειαστεί.
Χρήματα και χειροπέδες
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πότε η εφορία δεσμεύει καταθέσεις, ακίνητα και «ανοίγει» τραπεζικές θυρίδες

Σε ποιες περιπτώσεις η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί αυστηρά μέτρα που φτάνουν σε δέσμευση καταθέσεων, θυρίδων, ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που είναι δηλωμένα και γνωστά στην εφορία.