ΓΔ: 2104.21 -0.08% Τζίρος: 165.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βουλή των Ελλήνων
Φώτο: SOOC

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αφορά τις ΛΑΡΚΟ, ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΗΕ και «πέρασε» με 158 ψήφους. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεκτή με 158 «ναι» και 140 «όχι» έγινε απόψε από την ολομέλεια η τροπολογία που εισάγει ρυθμίσεις για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ. Για την τροπολογία διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της ΝΔ και είχε επισημάνει ότι οι τροπολογίες περιλαμβάνουν τεχνικές λεπτομέρειες για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ωστόσο ζητήσει την απόσυρσή τους. Οι διατάξεις για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν κατατεθεί, ως τροπολογία, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών που ψηφίστηκε, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορία απείθειας για Ξυλούρη λόγω μη εμφάνισης στην Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ

Αντιμέτωπος με κατηγορία απείθειας βρίσκεται ο Γιώργος Ξυλούρης μετά τη μη εμφάνισή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και καλείται να καταθέσει ως ύποπτος.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητείται παραπομπή Κωνσταντοπούλου στη Δεοντολογίας

Την παραπομπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτίθεται να ζητήσει ο πρόεδρος της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλούμενος αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και συνεχείς εντάσεις στις συνεδριάσεις.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Καταγγελία για συλληφθέντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ με σχέση με Ανδρουλάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι μεταξύ των συλληφθέντων για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη είναι πρόσωπο με στενή σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, προκαλώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Βουλή των Ελλήνων εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2026, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόκκαλης: Η κυβέρνηση στέλνει ραβασάκια σε αγρότες ενώ άλλοι σιωπούν

Ο Βασίλης Κόκκαλης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, ενώ πρωταγωνιστές του σκανδάλου σιωπούν, αποστέλλει φορολογικές οφειλές σε αγρότες στα μπλόκα, επιτείνοντας την ένταση με τον πρωτογενή τομέα.