ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βουλή των Ελλήνων
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων με τα έδρανα γεμάτα βουλευτές.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αφορά τις ΛΑΡΚΟ, ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΗΕ και «πέρασε» με 158 ψήφους. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεκτή με 158 «ναι» και 140 «όχι» έγινε απόψε από την ολομέλεια η τροπολογία που εισάγει ρυθμίσεις για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ. Για την τροπολογία διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της ΝΔ και είχε επισημάνει ότι οι τροπολογίες περιλαμβάνουν τεχνικές λεπτομέρειες για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ωστόσο ζητήσει την απόσυρσή τους. Οι διατάξεις για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν κατατεθεί, ως τροπολογία, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών που ψηφίστηκε, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Κακλαμάνη για τον θάνατο του Γιάννη Πατσιλινάκου

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιάννη Πατσιλινάκου, επισημαίνοντας το ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του ως βουλευτής, δήμαρχος και μέσω φορέων υγείας και κοινωνικής δράσης.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στέλνοντας μήνυμα στήριξης προς όσους ζουν με σπάνια νοσήματα και αναδεικνύοντας την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και ισότιμης πρόσβασης σε θεραπείες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία του Τόκυο για την καταπολέμηση της πειρατείας

Κατατέθηκε στη Βουλή για κύρωση η Συμφωνία Περιφερειακής Συνεργασίας κατά της πειρατείας στην Ασία, που προβλέπει σύσταση Κέντρου Πληροφοριών στη Σιγκαπούρη. Η Ελλάδα στηρίζει τη διεθνή ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα.
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για Τέμπη: Καθολικό το αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη

Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι η συγγνώμη δεν αρκεί χωρίς πράξεις, υπογράμμισε την ανάγκη για δικαιοσύνη και αναφέρθηκε σε μέτρα για ασφαλέστερο και σύγχρονο σιδηρόδρομο.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιγή ενός λεπτού στη Βουλή για τα 57 θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, τρία χρόνια μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, όπως τόνισε ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς.