ΓΔ: 2348.37 0.05% Τζίρος: 390.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:25:42
Λογότυπο Enterprise Greece
Φώτο: Shutterstock

Enterprise Greece: Στις 22/10 το φόρουμ για την απολιγνιτοποίηση

Θα υπάρξει διεξαγωγή παράλληλων κλαδικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν σε επενδύσεις, στην ενέργεια (ΑΠΕ) και την κυκλική οικονομία, στο Βιώσιμο Τουρισμό, στην Αγροτική Οικονομία, στην Βιομηχανία-Μεταποίηση και το Εμπόριο.

Η Enterprise Greece, με σκοπό την προώθηση του Σχεδίου Δίκαιης  Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή, συνδιοργανώνει με την Συντονιστική Επιτροπή για το Σχέδιο Αναπτυξιακής  Μετάβασης (ΣΔΑΜ) επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 22  Οκτωβρίου 2020 με τίτλο «Δυτική Μακεδονία-Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
 
Οι εργασίες του Φόρουμ θα ξεκινήσουν με σύντομους χαιρετισμούς από τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, καθώς και τους Περιφερειάρχες, Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γ. Κασαπίδη, και Πελοποννήσου, κ. Π. Νίκα. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις τόσο από τον Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Κ. Μουσουρούλη, τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γ. Στάσση,  όσο και από τους συμβούλους εκπόνησής του.   
  
Το Φόρουμ θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή παράλληλων κλαδικών θεματικών ενοτήτων στο δεύτερο μέρος του, που αφορούν σε επενδύσεις, στην ενέργεια (ΑΠΕ) και την κυκλική οικονομία, στο Βιώσιμο Τουρισμό, στην Αγροτική Οικονομία, στην Βιομηχανία-Μεταποίηση και το Εμπόριο, καθώς και στην Εκπαίδευση, Έρευνα και Τεχνολογία. Στις ενότητες, θα συμμετέχουν με ομιλίες 
και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο των περιοχών που αφορά το Σχέδιο, καθώς και διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής και πανεπιστημιακής κοινότητας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία διαφοροποίησε τις προμήθειες φυσικού αερίου

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει διαφοροποιήσει σημαντικά τις προμήθειες φυσικού αερίου μετά τις ρωσικές επιθέσεις, εξασφαλίζοντας αξιόπιστο εφοδιασμό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Το μπρεντ ξεπέρασε τα 70 δολάρια μετά από μήνες λόγω Ιράν

Η τιμή του μπρεντ ξεπέρασε τα 70 δολάρια λόγω των απειλών Τραμπ για επέμβαση στο Ιράν, που ίσως επηρεάσει την παραγωγή και την παγκόσμια προσφορά. Οι αναλυτές συνδέουν την άνοδο με την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Παπασταύρου-ΥΠΕΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Έρχεται συνάντηση στις ΗΠΑ για τον κάθετο διάδρομο

Συνάντηση υπουργών Ενέργειας στις ΗΠΑ έως το τέλος του μήνα προανήγγειλε ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου, με στόχο τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης του Κάθετου Διαδρόμου και την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο.