ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λαϊκή αγορά φρούτων
Φωτογραφία Shutterstock

Τέλη Σεπτεμβρίου το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές

«Το σχέδιο νόμου  θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες λόγω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Αυτό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνου Σταμπουλίδη με εκπροσώπους Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών λαϊκών αγορών,της Ομοσπονδίας Παραγωγών λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Η Πρόοδος» τα θέματα «που συζητήθηκαν αφορούν τις λαϊκές αγορές και την λειτουργία τους την περίοδο του κορονοϊού και ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λειτουργίας ούτε αποκλεισμού παραγωγών λαϊκών αγορών από άλλες περιφέρειες ενώ συζητήθηκε το θέμα της απόστασης των 3 μέτρων από πάγκο σε πάγκο και προτάθηκε να μειωθεί αυτή η απόσταση».

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται, θα υπάρξει ενημέρωση του κλάδου για το νέο σχέδιο νόμου που θα αφορά στις λαϊκές αγορές, πριν την συζήτησή του ώστε να κατατεθούν προτάσεις.

«Το σχέδιο νόμου - όπως ανέφερε ο υπουργός - θα εμπεριέχει πολλές θετικές ρυθμίσεις και άρθρα για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών» σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο υπουργός με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «συζητήθηκαν θέματα της αγοράς και τρόπους επιλύσεως τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση 12 μηνών για θέσεις λαϊκών αγορών – Αρμοδιότητα στο ΥΠΑΝ

Η διαδικασία καταγραφής, απόδοσης και προκήρυξης θέσεων στις λαϊκές αγορές παρατείνεται έως δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, με σταδιακή ολοκλήρωση των βημάτων μέχρι τον ενδέκατο μήνα.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για άμεσες ξένες επενδύσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για νέα κίνητρα άμεσων ξένων επενδύσεων, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της οικονομίας. Η διαβούλευση διαρκεί έως 16/09/2026.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στ. Καλαφάτης επισκέφθηκε τη νέα ερευνητική υποδομή του ΕΚΕΤΑ στο Λάκκωμα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφθηκε τη νέα ερευνητική υποδομή του ΕΚΕΤΑ στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, που περιλαμβάνει εργαστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων και σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 3.000 τ.μ.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή στο Υπουργείο Ανάπτυξης για νέους κανόνες εταιρικής βιωσιμότητας

Ο υπουργός Ανάπτυξης συγκροτεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο ευρωπαϊκών οδηγιών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τα εταιρικά reports και τη δέουσα επιμέλεια επιχειρήσεων.
κέντρο logistics αποθήκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο χωροταξικό βιομηχανίας και εφοδιαστικής

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης παρουσιάζουν το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για Βιομηχανία και Εφοδιαστική, το οποίο θεσπίζει κανόνες για επιχειρηματικά πάρκα, βιομηχανικές ζώνες και περιβαλλοντική προστασία.
σύγχρονη αποθήκη logistics
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο με κανόνες για βιομηχανία και εφοδιαστική αλυσίδα

Θεσμοθετήθηκε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για Βιομηχανία και Εφοδιαστική Αλυσίδα, εξασφαλίζοντας σαφείς κανόνες και ολιστικό χωρικό σχεδιασμό, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων.