ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα 21 Αυγούστου έως και το τέλος του μήνα, όπως τονίζει το υπ. Οικονομικών. 

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιούνιο μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, όπως αναφέρει το υπ. Οικονομικών. 

Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου, ενώ η αίτηση κατατίθεται στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ τονίζεται ότι: «Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3460/19.08.2020) σχετικά με την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού, για τον μήνα Ιούνιο 2020, την οποία υπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν από σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Αυγούστου 2020». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επένδυση 49,6 εκατ. ευρώ για τις υποδομές της ΔΕΥΑΡ στο Ρέθυμνο

Το Ολιστικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου προχωρεί μετά την επαναπροκήρυξη της πρόσκλησης από το ΥΠΟΙΚ. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 49,6 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΕΥΑΡ αναπροσαρμόζει τα τεύχη για την έγκαιρη ένταξη στο πρόγραμμα.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται η αναστολή φόρων για πληγέντες από αφθώδη στη Λέσβο

Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και αναστέλλεται η είσπραξη φορολογικών οφειλών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Λέσβου που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, με προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2026, σύμφωνα με ΚΥΑ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο κόσμος ξέρει πως υπάρχει εναλλακτική στα funds

Ο Κώστας Τσουκαλάς απαντά στο ΥΠΟΙΚ, κατηγορώντας το για παραπληροφόρηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια. Τονίζει ότι η πρόταση ΠΑΣΟΚ δεν επιδεινώνει τη θέση τραπεζών ή funds και επικρίνει την κυβερνητική τακτική για πλειστηριασμούς.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί κορόιδα όσους πληρώνουν τα δάνειά τους

Ο Π. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών στηρίζεται σε αληθινά δεδομένα, ενώ επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνες προτάσεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και απευθυνόμενος στους συνεπείς πολίτες τόνισε τη σημασία της ισορροπίας.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από 31/8/2026 οι μειώσεις τιμών στα ράφια μέσω εθνικής πρωτοβουλίας

Παρατείνεται για Σεπτέμβριο η επιδότηση πετρελαίου κίνησης, 10 λεπτά/λίτρο, με κόστος 30 εκατ. ευρώ. Ξεκινούν μειώσεις τιμών σε 1.735 βασικά προϊόντα σούπερ μάρκετ έως 9,5%. Υπογράφηκε η αμυντική συμφωνία “Ασπίδα του Αχιλλέα”.