ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Προανήγγειλε νέα μεγάλη επένδυση ο Αδ. Γεωργιάδης

Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε πως προχωρούν κανονικά οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας και Καβάλας.

Δεν έχουν «παγώσει» οι επενδύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως οι αναβολές εγκαινίων για επενδύσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαιτίας της παύσης των ταξιδιών. Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί ακόμα μια νέα μεγάλη επένδυση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως και αύριο (Παρασκευή) διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από το Enterprise Greece. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισης της από την Enterprise Greece». Σημείωσε επίσης πως «υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει».

Ο υπουργός τόνισε πως «καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορονοϊού, μόνο η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος πάγωσε από εμάς γιατί η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα άρα θα πουλούσαμε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα» και σημείωσε πως προχωρούν οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΠΑ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας, Καβάλας.  

Για το Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στόχος ήταν μια πρώτη καταγραφή των προτάσεων που θα γίνουν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου. «Το μεγαλύτερο ρεκόρ σε πραγματικές πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων έφτανε στο μέγιστο στα 5 δισεκ ευρώ. πρέπει να το διπλασιάσουμε, περίπου στα 10 δισεκ. ευρώ, δεν είναι τόσο εύκολο ούτε τόσο αυτονόητο, αλλά γι’ αυτό έγινε ο ανασχηματισμός» ανέφερε ο υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κατάλογος επενδυτικών οργανισμών για άδειες διαμονής

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον κατάλογο Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, επιτρέποντας σε πολίτες τρίτων χωρών συμμετοχή για άδεια διαμονής. Τροποποιήθηκε και το όνομα επενδυτικού οργανισμού DROMEUS.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων για νέες θέσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοσχέδιο για απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, καθώς και δημιουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης για κρατικές ενισχύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
επιχειρηματικό πάρκο Φυλής
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιχειρηματικά Πάρκα: Απλοποιείται η ένταξη στο νέο θεσμικό πλαίσιο

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, πλέον τα υπό ανάπτυξη Επιχειρηματικά Πάρκα μπορούν να ενταχθούν στο νόμο 4982/2022 καταθέτοντας φάκελο με τα ήδη εκδοθέντα και σε ισχύ δικαιολογητικά.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Επιστροφή 323 εκ. από ανεκτέλεστα επενδυτικά σχέδια

141 επενδυτικά σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν θα αφαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο του 2016, με επιστροφή κρατικών ενισχύσεων άνω των 323 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έλεγχο του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: 2.000 νέες θέσεις εργασίας από 186 επενδύσεις σε χρόνο-ρεκόρ

Πάνω από 2.000 νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας προκύπτουν από 186 επενδυτικά σχέδια ύψους 723,6 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν με ταχύτατη αξιολόγηση από το Υπ. Ανάπτυξης, στηρίζοντας τις παραγωγικές επενδύσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση αδειοδότησης για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον φορέα ΒΙΠΑΝΟΤ για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, δεσμευόμενος για έκδοση σχετικής ΚΥΑ και άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων.