ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Διαδικτυακή προβολή της Ελλάδας στην Κίνα μέσω ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ δημιούργησε διαδικτυακή καμπάνια στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Wechat και Weibo, ενώ η όλη διαδικασία ήταν άνευ κόστους.

Σημαντική προβολή στην κινεζική αγορά είχε η Ελλάδα από τη συμμετοχή της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας στη διαδικτυακή καμπάνια #Thinkingofyou, που διοργάνωσε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η κινεζική εταιρεία Dragon Trail Interactive. Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Wechat και Weibo, με τον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo να έχει έως τώρα 11.645.000 views και περισσότερα από 10.000 discussions.
 
Η ελληνική συμμετοχή υλοποιήθηκε χωρίς κόστος και περιλάμβανε την παροχή βίντεο με ποικίλα θέματα (Αθήνα, γαστρονομία, πολιτισμός, φύση κ.ά.) και φωτογραφιών από διάφορα ελληνικά τοπία, καθώς και την αναπαραγωγή (re-post) των σχολίων των χρηστών από τα social media της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας.
 
Αφορμή για την πραγματοποίησή της καμπάνιας αποτέλεσε η πανδημία της Covid-19 και κεντρικός άξονάς της ήταν το στοιχείο της «ονειροπόλησης» (#Thinkingofyou) με την ταυτόχρονη πρόσκληση προς το κινεζικό κοινό να παραμείνει σε επαφή με τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.
 
Η εταιρεία Dragon Trail Interactive εξειδικεύεται στον τομέα των travel digital solutions (δημιουργία ιστοσελίδων, διαχείριση social media κ.λπ.), καθώς και στον σχεδιασμό και ανάπτυξη δράσεων προβολής και δημοσίων σχέσεων για εθνικούς φορείς τουρισμού, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.
 
Εξάλλου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κίνας θα συμμετάσχει τον Αύγουστο σε δύο webinars για την παρουσίαση της Ελλάδας στην σημαντική αυτή αγορά. Συγκεκριμένα, στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση των στελεχών πωλήσεων της περιοχής της Ασίας (Κίνα, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ) του πρακτορείου «Rida International Travel & Tourism», ενώ στις 8 Αυγούστου διοργανώνεται από τις ταξιδιωτικές εταιρείες «GoEuGo» και «GEG Travel» διαδικτυακή ημερίδα κατάρτισης (online training) εργαζομένων σε κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία και γραφεία για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπου η Ελλάδα θα έχει ξεχωριστή ενότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Άνοδος 34% στις αφίξεις και αναχωρήσεις ξένων το 2024

Περισσότερες από 7 εκατομμύρια συνοριακές διελεύσεις καταγράφηκαν φέτος στο Πεκίνο, σημειώνοντας αύξηση 13%. Οι αφίξεις ξένων χωρίς βίζα ξεπέρασαν τις 828.000, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% του συνόλου.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σταθερή ανάπτυξη για τις αγροτικές βιομηχανίες στο α' τρίμηνο 2026

Οι κινεζικές αγροτικές βιομηχανίες διατήρησαν ισχυρή ανάπτυξη στο α' τρίμηνο 2026, με επεξεργασία αγροτικών προϊόντων και τον αγροτουρισμό να ξεχωρίζουν, σημειώνοντας αύξηση 6,8% και διεύρυνση δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ενισχύει τον τουρισμό με εθνική καμπάνια ως 31 Μαΐου

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας επενδύει άνω του 1 δισ. γουάν σε εκστρατεία στήριξης του τουρισμού, που διαρκεί από τις 23 Απριλίου έως 31 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρα Τουρισμού στις 19 Μαΐου.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

6% αύξηση στα επιβατικά ταξίδια στην Κίνα κατά το φεστιβάλ Qingming

Στα 845,38 εκατομμύρια ανήλθαν τα επιβατικά ταξίδια στην Κίνα κατά το Φεστιβάλ Qingming (4-6/4), αυξημένα κατά 6% ετησίως. Η μέση ημερήσια κίνηση ήταν 281,79 εκατομμύρια, με τα οδικά ταξίδια να φτάνουν τα 778,45 εκατομμύρια.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Ενισχύει την κινεζική οικονομία για τις παγκόσμιες προκλήσεις 2026

Με αύξηση του τουρισμού πάγου στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, την παραγωγή ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων από τη Seres και την άνθιση του εξωτερικού εμπορίου, η Κίνα μπαίνει στο νέο έτος με δυναμική οικονομική ανάπτυξη.