ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ράφι με ρούχα

Έρευνα: Η φροντίδα ρούχων καθορίζει την επιλογή μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά

Η φροντίδα των ρούχων επηρεάζει άμεσα την επιλογή brand, καθώς το 60% των Ευρωπαίων έχει διακόψει αγορές μετά από αρνητική εμπειρία, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos bva για τον GINETEX

Η εμπειρία φροντίδας των ρούχων αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή μιας μάρκας ένδυσης, σύμφωνα με έρευνα της «Ipsos bva» για λογαριασμό του διεθνούς οργανισμού GINETEX. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 9.000 καταναλωτών, ηλικίας 18-75 ετών, σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έξι στους δέκα Ευρωπαίους (60%) σταμάτησαν να αγοράζουν προϊόντα από συγκεκριμένο brand, ύστερα από αρνητική εμπειρία σχετικά με τη φροντίδα του ρούχου. Τα ευρήματα δημοσιοποιήθηκαν από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), μέλος του GINETEX με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σχεδόν οκτώ στους δέκα καταναλωτές (78%) θα επιθυμούσαν να λαμβάνουν περισσότερες συμβουλές φροντίδας τη στιγμή της αγοράς, ενώ το 71% θα ήθελε η υποστήριξη αυτή να συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Παράλληλα, το 87% των Ευρωπαίων δηλώνει πως είναι καλά ενημερωμένο σχετικά με τη φροντίδα των ρούχων του, ενώ το 91% πιστεύει ότι οι σωστές οδηγίες συμβάλλουν ουσιαστικά στη μακροβιότητα των ενδυμάτων. Σχεδόν το 90% θεωρεί ότι τα brands οφείλουν να παρέχουν σαφείς και προσβάσιμες πληροφορίες φροντίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τα σύμβολα φροντίδας στις ετικέτες ως την κύρια πηγή πληροφόρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΘ: Ζητεί μέτρα ασφάλειας εργασίας μετά το δυστύχημα στον Εύοσμο

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί την Πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και να ενισχύσει τους ελέγχους, με αφορμή τον θάνατο 52χρονου χειριστή κλαρκ στον Εύοσμο, ζητώντας πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Ελληνικό Μετρό Α.Ε.

Συνάντηση στελεχών ΠΑΣΟΚ με διοίκηση Ελληνικό Μετρό για λειτουργικά ζητήματα και καθυστερήσεις αποκατάστασης βλαβών. Το ΠΑΣΟΚ τόνισε τη στήριξή του στο μετρό Θεσσαλονίκης, ζητώντας σεβασμό στη σύμβαση του αναδόχου.
Καπνός από έκρηξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Προθεσμία σε δύο κατηγορούμενους ως δράστες

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι δύο φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης με γκαζάκια στην οικία Νέστορα. Ζήτησαν προθεσμία για συμπληρωματική απολογία για τις πράξεις που διερευνώνται ως τρομοκρατικές.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη με 4 συλλήψεις και 88 δικογραφίες

Εξαρθρώθηκε σπείρα με 5 μέλη που διέπρατταν διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, με λεία 80.000 ευρώ σε κοσμήματα και τιμαλφή. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ένα. Συνολικά εμπλέκονται σε 34 διαρρήξεις.
Όρος Όλυμπος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΜΑΚ στον Όλυμπο: Μαθητές με αδιαθεσία, ελικόπτερο στο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, καθώς μαθητές σε καταφύγιο παρουσίασαν αδιαθεσία. Πυροσβέστες, ΕΜΑΚ και ελικόπτερο έχουν σπεύσει για βοήθεια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 44χρονου στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικά και στρατιωτικά είδη

Στη σύλληψη 44χρονου στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, εντοπίζοντας μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στρατιωτικά αντικείμενα και διαπιστώνοντας πως είναι ανυπότακτος σε καιρό ειρήνης.