ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Φωτο: Shutterstock

ΣΒΑΠ: Ανάγκη για νέα εκβιομηχάνιση της χώρας

«Η ελληνική βιομηχανία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και ετοιμότητα στην κρίση η δε συμβολή της στην οικονομία και την κοινωνία παραμένει καθοριστική και επιβάλλεται να αποτελέσει βάση εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Δ. Μαθιός.

Έφτασε η ώρα για μια νέα εκβιομηχάνιση της χώρας, με προσαρμογή και στους στόχους της ΕΕ για αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς) Δημήτρης Μαθιός στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η ελληνική βιομηχανία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και ετοιμότητα στα χρόνια της κρίσης η δε συμβολή της στην οικονομία και την κοινωνία παραμένει καθοριστική και επιβάλλεται να αποτελέσει την βάση μιας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μαθιός.

Στις επιμέρους δράσεις του ΣΒΑΠ αναφέρθηκαν ο πρόεδρος των εργασιών της συνέλευσης, αντιπρόεδρος του ΔΣ Ιωάννης Καρακάσης και η γενική γραμματέας Μαίρη-Άνν Βελλή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις παρεμβάσεις του ΣΒΑΠ για αναμόρφωση της χωροταξικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας των αδειοδοτήσεων και των διαδικασιών κατάταξης των βιομηχανιών σε κατηγορίες όχλησης. Υπογραμμίστηκε ακόμη η σημασία που έχει η αποδοχή των αιτημάτων του ΣΒΑΠ για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών εγκρίσεως των επισκέψεων επιχειρηματιών από τις ελληνικές πρεσβείες των επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων των τρίτων χωρών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιώτης Ξενοκώστας ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Ξενοκώστας: Τα ναυπηγεία εγγύηση για ενεργειακή ανεξαρτησία

Ο Πάνος Ξενοκώστας (ONEX) στο Athens Energy Summit 2026 ανέδειξε τα ναυπηγεία ως κρίσιμο κρίκο για ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια εφοδιασμού, τονίζοντας ότι εξελίσσονται σε τεχνολογικούς κόμβους για θαλάσσιες ενεργειακές υποδομές όπως LNG-to-Power, υπεράκτια έργα και νέες πλωτές μονάδες.
Ενέργεια και οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανικό ρεύμα: «Σβήνει» το ιταλικό μοντέλο, «μάχη» για την αντιστάθμιση

Τέσσερις μήνες χωρίς μέτρα για το ενεργειακό κόστος, η βιομηχανία πιέζει. Το ΥΠΕΝ διαπραγματεύεται με Κομισιόν για την αντιστάθμιση CO₂, αλλά σκοντάφτει στο «ταβάνι» ενισχύσεων.
Μεταλλική κατεργασία εργαλείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 2,1% στον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο

Μείωση 2,1% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο 2025 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, λόγω πτώσης 5,8% στην εξωτερική αγορά και 0,5% στην εγχώρια. Μηνιαία υποχώρηση 1,7%.