ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
Φώτο: Shutterstock

Επιμελητήριο: Σε λειτουργία η υποβολή αιτημάτων για εξωστρέφεια ΜμΕ

Άνοιξε στο σύστημα κρατικών ενισχύσεων η υποβολή αιτημάτων για τη δράση εξωστρέφειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με νέους επιλέξιμους ΚΑΔ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) είναι πλέον διαθέσιμες οι διαδικασίες για την υποβολή αιτημάτων που αφορούν τη Δράση «Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή των εξής αιτημάτων: Τροποποίησης Μείζονος Σημασίας, Προκαταβολής/Προχρηματοδότησης, Καταβολής Ενίσχυσης (ΑΚΕ) και Παραίτησης.

Παράλληλα, το ΕΒΕΑ επισημαίνει ότι το ΟΠΣΚΕ έχει επικαιροποιηθεί, ενσωματώνοντας τους νέους επιλέξιμους ΚΑΔ σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης του 2025.

Η διαδικασία υποβολής πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣΚΕ, όπου διατίθενται αναλυτικά εγχειρίδια και οδηγίες για τη σωστή χρήση της πλατφόρμας και την ορθή καταχώριση των αιτημάτων.

Για τεχνικά ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαδικασία, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELP DESK του ΟΠΣΚΕ, υποβάλλοντας σχετικά ερωτήματα μέσω του συστήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Εθνικής Οικονομίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονική ευημερία, λέγοντας πως τα προβλήματα συσσωρεύονται για μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και δανειολήπτες. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει προτάσεις στο νέο νομοσχέδιο.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Αυτιάς προς Ντομπρόβσκις: Ζητά ευρωπαϊκή υπηρεσία για ΜμΕ

Ο Γιώργος Αυτιάς ζήτησε με επιστολή του τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρηματοδοτικής Καθοδήγησης Μικρομεσαίων, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο τους στην οικονομία και την ανάγκη απλούστευσης διαδικασιών χρηματοδότησης.
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλειδί για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης

Η ΕΒΕΕ, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και ευρωπαίους αξιωματούχους, τονίζει τη σημασία των ΜΜΕ για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και ζητά στοχευμένες πολιτικές, ενόψει της Συνόδου Κορυφής και των νέων οικονομικών προκλήσεων.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Αλβανία: Νέοι δίαυλοι συνεργασίας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο τη συνεργασία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη βιοτεχνίας και μεταποίησης.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Συνάντηση Κατσαφάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΣΠ, συζητώντας βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, όπως ψηφιακή γραφειοκρατία, λειτουργικό κόστος και έλλειψη ρευστότητας.