ΓΔ: 2705.47 -0.09% Τζίρος: 94.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:41
Φώτο: Shutterstock

Γερμανικό ενδιαφέρον για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει η γερμανική τηλεόραση, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική περίοδο εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Για την επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την διασφάλιση των επισκεπτών κάνει λόγο το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF που σημειώνει πως «ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεκινά» και η ελληνική κυβέρνηση κεφαλαιοποιεί την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες περιορισμών στην οικονομική και κοινωνική ζωή, η Ελλάδα επιτρέπει και πάλι να ταξιδέψουν στη χώρα τουρίστες από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου το ιατρικό προσωπικό έχει ενισχυθεί για λόγους ασφαλείας», επισημαίνει το ρεπορτάζ και αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Σαντορίνη. «Υψηλές επισκέψεις στην Σαντορίνη: Ο πρωθυπουργός είναι εδώ και μεταδίδει αισιοδοξία», τονίζει η δημοσιογράφος.

«Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική περίοδο και το γεγονός ότι η χώρα αντιμετώπισε καλά την κρίση του κορονοϊού χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την εικόνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ και εξηγεί ότι θα ισχύουν παντού οι κανόνες της απόστασης, ενώ το ιατρικό προσωπικό θα είναι περισσότερο και σε περίπτωση ασθένειας θα γίνεται αεροδιακομιδή. «Με αυτόν τον τρόπο θέλει η Ελλάδα να εμφυσήσει το αίσθημα της ασφάλειας στους παραθεριστές», επισημαίνει το γερμανικό κανάλι και προσθέτει ότι οι καλές επιδόσεις της Ελλάδας στην κρίση είναι ένα επιχείρημα προκειμένου περισσότεροι επισκέπτες να πειστούν να ταξιδέψουν στα νησιά.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται ακόμη θετικές μαρτυρίες τουριστών από την Γαλλία και την Κίνα, οι οποίοι απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία

Η Θεσσαλονίκη έχει λύσει υποδομές ετών και ετοιμάζεται για εξωστρέφεια, δήλωσε ο δήμαρχος Αγγελούδης στο συνέδριο Reimagine Tourism. Από Σεπτέμβριο ξεκινούν ταξίδια προβολής σε Βουκουρέστι, Βερολίνο και Λειψία για νέες τουριστικές αγορές.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σύρος: Η αγαπημένη των ξένων ταξιδιωτών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η Σύρος εντυπωσιάζει διεθνή μέσα από Αυστραλία, Γερμανία και Ιταλία για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, το πάντρεμα παραδοσιακού και μοντέρνου, τις όμορφες πόλεις και παραλίες, αλλά και τον εναλλακτικό της χαρακτήρα.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Roadshow σε πέντε γερμανικές πόλεις για ενίσχυση του τουρισμού

Η Ελλάδα προβλήθηκε δυναμικά σε πέντε γερμανικές πόλεις στο πλαίσιο του roadshow «Travel & experts summer vibes» της Expipoint (22-26/6/2026), εντυπωσιάζοντας τουριστικά γραφεία με τις μοναδικές της δυνατότητες και τη σύγχρονη φιλοξενία.
Σαντορίνη ηλιοβασίλεμα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση της Σαντορίνης στη γερμανική αγορά

Γερμανοί δημοσιογράφοι τουριστικών ΜΜΕ επισκέφτηκαν τη Σαντορίνη, 11-15 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με τον Δήμο Θήρας, για την προώθηση των πολλών δυνατοτήτων του νησιού.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 8,9 δισ. ευρώ η συμβολή των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Αγγίζει τα 9 δισ. ευρώ. η συμβολή γερμανικών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, ενώ ρεκόρ κατέγραψαν οι τουριστικές αφίξεις και εισπράξεις από Γερμανούς το 2025, ενισχύοντας τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας.