ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευκό μάρμαρο λατομείου
Φώτο: Shutterstock

Enterprise Greece: Στο Μιλάνο η διεθνής προβολή του ελληνικού μαρμάρου

Το ελληνικό μάρμαρο προβάλλεται διεθνώς στη Fuorisalone Milano 2026, με τη συμμετοχή της Ελλάδας και μήνυμα που αναδεικνύει τη διαχρονική και σύγχρονη αξία του.

Το ελληνικό μάρμαρο αποκτά διεθνή προβολή μέσα από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Fuorisalone Milano 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση της Enterprise Greece. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Απριλίου στο Μιλάνο, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του παγκόσμιου design.

Η Ελλάδα ξεχωρίζει στην έκθεση με το μήνυμα «Greek Marble: Then. Now. Forever.», αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία και τη σύγχρονη δυναμική του ελληνικού μαρμάρου στη διεθνή αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το ελληνικό περίπτερο επιδιώκει να προβάλει τον δημιουργικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας στον χώρο του design.

Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με την Greek Marble Association (GMA), στηρίζει το project GREEK MARBLE OYZERI, το οποίο στοχεύει να αναδείξει το ελληνικό μάρμαρο ως ισχυρό στοιχείο αισθητικής και σύγχρονου σχεδιασμού. Μέσα από αυτή τη συμμετοχή, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν πολύτιμες ευκαιρίες εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η παρουσία τους στη Fuorisalone προσφέρει:

- Πρόσβαση σε διεθνείς αγοραστές και decision-makers.
- Δυνατότητες νέων συνεργασιών και αγορών.
- Ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και ανταγωνιστικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο της έκθεσης: https://www.fuorisalone.it/en.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα παρουσίασε καινοτόμες λύσεις αγροτεχνολογίας στη GreenTech 2026

Η Ελλάδα συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή έκθεση GreenTech 2026 στο Άμστερνταμ, με την Enterprise Greece να αναδεικνύει τις καινοτόμες λύσεις των ελληνικών επιχειρήσεων στον ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο της αγροτεχνολογίας.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια της Μενδώνη για τον θάνατο του αρχαιολόγου Χάρη Τσέλιου

Ο αρχαιολόγος Χάρης Τσέλιος «έφυγε» και το υπουργείο Πολιτισμού τον αποχαιρετά με θλίψη, τιμώντας τη συμβολή του στην προστασία μνημείων, την αρχαιομετρία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικύρωση συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Η Ολομέλεια ενέκρινε τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η ελληνοκινεζική συμφωνία για ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε στην Επιτροπή το σχέδιο συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συζήτηση και η τελική ψηφοφορία θα γίνουν αύριο στην Ολομέλεια.
άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαδημία Αθηνών: Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για αναβάθμιση

Με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030, η Ακαδημία Αθηνών θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές της, βελτιώνοντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και περιβάλλοντα χώρο για την προώθηση της επιστήμης και του πολιτισμού.