ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμάνι Κέρκυρας αεροφωτογραφία
Αεροφωτογραφία του λιμανιού και της πόλης της Κέρκυρας, με μαρίνα και γιοτ, καλοκαιρινό τοπίο.

Άνοδος θαλάσσιου τουρισμού στην Κέρκυρα με αισιοδοξία για το 2026

Η Κέρκυρα ενισχύει τη θέση της στον θαλάσσιο τουρισμό μέσω yachting και κρουαζιέρας, με αυξημένες αφίξεις και νέες μαρίνες να δίνουν ώθηση. Διαθέτει 37 τουριστικούς λιμένες και φιλοξενεί πάνω από 200 σκάφη στα μικρότερα λιμάνια.

Με «όχημα» το yachting και την κρουαζιέρα, η Κέρκυρα ενισχύει σταθερά τη δυναμική της στον θαλάσσιο τουρισμό, καταγράφοντας αυξημένες ροές επισκεπτών και σημαντικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Οι ήπιες θάλασσες του Ιονίου ευνοούν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αναψυχής, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Η δημιουργία νέων μαρινών αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο τουριστικό προϊόν του νησιού, ενώ η κρουαζιέρα καταγράφει σταθερή άνοδο, με την Κέρκυρα να ενισχύει τη θέση της ως βασικός προορισμός στην Αδριατική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Δημήτρης Απέργης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιγράφει τη δυναμική που αναπτύσσεται:

«Η Κέρκυρα διαθέτει συνολικά 37 λιμένες, τους οποίους διαχειρίζεται ο Οργανισμός. Προς το παρόν πρόκειται για τουριστικούς λιμένες και όχι για οργανωμένες μαρίνες, ωστόσο υπάρχουν οι βασικές υποδομές φιλοξενίας σκαφών. Στα μικρά λιμάνια φιλοξενούνται περισσότερα από 200 σκάφη».

«Μικροί τουριστικοί λιμένες που λειτουργούν είναι η Κασσιόπη, ο Άγιος Στέφανος Σινιών, ο Πετριτής, η Ερείκουσα αλλά και ο Γάιος στους Παξούς, που αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο ελλιμενισμού», σημειώνει.

«Στην περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού θα συμβάλουν και οι μαρίνες που δρομολογούνται. Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατασκευάζεται μαρίνα περίπου 80 θέσεων, ενώ σχεδιάζεται και δεύτερη μεγαλύτερη, περίπου 240 θέσεων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο χωροθέτησης», εξηγεί.

Όπως επισημαίνει, το yachting αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και ειδικά για το Ιόνιο, καθώς οι θάλασσες είναι πιο ασφαλείς και προσελκύουν ακόμη και νέους χρήστες θαλάσσιου τουρισμού.

Άνοδος στην κρουαζιέρα

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην κρουαζιέρα. «Το 2025 είχαμε περίπου 895.000 επισκέπτες από κρουαζιέρα, με αύξηση περίπου 10% σε σχέση με το 2024», αναφέρει ο κ. Απέργης.

«Για το 2026 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο επισκέπτες, με περισσότερες από 560 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Ακόμη και σε περίπτωση γεωπολιτικών αναταράξεων, η επίπτωση φαίνεται περιορισμένη, ενώ ενδέχεται να ενισχυθεί η ροή προς την Αδριατική και την Κέρκυρα», προσθέτει.

Η συμβολή στην τοπική οικονομία

Η σημασία του λιμένα για την οικονομία του νησιού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σύμφωνα με σχετική μελέτη για την περίοδο 2023-2024, η συνολική οικονομική συνεισφορά του λιμένα και της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα εκτιμάται σε 193,1 εκατ. ευρώ.

Η δραστηριότητα της κρουαζιέρας αντιστοιχεί σε 180,8 εκατ. ευρώ οικονομικής επίδρασης, ενώ από τη λειτουργία του λιμένα προκύπτει προστιθέμενη αξία 12,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υποστηρίζονται 4.509 θέσεις εργασίας, γεγονός που αναδεικνύει τον ρόλο του λιμανιού ως βασικού μοχλού ανάπτυξης για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό του νησιού.

Πηγή φωτογραφιών: ΟΛΚΕ ΑΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Κατακόλου πλοία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην ιταλική αγορά με MSC Cruises

Το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και οι ελληνικοί προορισμοί που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια MSC Cruises, προβλήθηκαν σε τέσσερις εκδηλώσεις της ΕΟΤ Ιταλίας, εστιάζοντας στα θετικά στοιχεία και τις εμπειρίες που προσφέρει.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δοκιμασίες για την κρουαζιέρα το 2026 λόγω γεωπολιτικών εντάσεων

Η κρουαζιέρα αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2026 λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας, με τη διεθνή αγορά να αναδιατάσσεται. Οι αφίξεις πλοίων και επιβατών μειώνονται, και η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί απώλειες και νέες προκλήσεις.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρουαζιέρα: Ιστορικό ρεκόρ και 3,1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2024

Η κρουαζιέρα το 2024 σημειώνει ρεκόρ, συμβάλλοντας σημαντικά στο ΑΕΠ, την απασχόληση και τη συνολική οικονομία. Νέα στοιχεία δείχνουν πως ενισχύει συνεχώς τη διεθνή θέση της Ελλάδας ως ανθεκτικός και αναπτυσσόμενος τομέας του τουρισμού.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας

Η Ελλάδα παραμένει τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη, με 8 εκατ. επιβάτες και έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2023. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί στρατηγική πύλη προς πολιτιστικούς προορισμούς, 12η σε επισκέψεις κρουαζιε
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος της κρουαζιέρας σε ελληνικά λιμάνια το 2025

Η ΕΛΙΜΕ ανακοίνωσε αύξηση 11,7% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025, φτάνοντας τις 6.129, ενώ οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 6,2%, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δυναμική της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού στη Μεσόγειο.