ΓΔ: 2151.78 -1.45% Τζίρος: 97.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:16:42
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 7,1% στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Φεβρουάριο

Αύξηση 7,1% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Φεβρουάριο, με 454.231 επιβάτες. Ξεχωρίζει η κίνηση εξωτερικού (+7,3%), ενώ συνολικά στα αεροδρόμια της Fraport καταγράφηκε άνοδος 9,1% σε σχέση με πέρυσι.

Ισχυρή άνοδο παρουσίασε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία που συνοδεύουν ανακοίνωση της Fraport Greece. 

Η συνολική αύξηση ανήλθε σε 7,1%, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 30.000 επιπλέον επιβάτες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στη διεθνή κίνηση, η οποία αυξήθηκε κατά 7,3%, προσθέτοντας 18.000 επιβάτες και ξεπερνώντας τους 263.000. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προήλθαν από και προς τη Γερμανία (84.896), την Κύπρο (29.052), την Ιταλία (21.503) και το Ηνωμένο Βασίλειο (16.059). 

Ιδιαίτερη ανάπτυξη σημείωσαν οι αγορές της Τουρκίας, όπου ο αριθμός των επιβατών διπλασιάστηκε, καθώς και της Σουηδίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Τσεχίας και Ισραήλ.

Η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6,8%, με 12.000 περισσότερους επιβάτες, υπερβαίνοντας τους 190.000. Συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2026, μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 454.231 επιβάτες (263.867 μέσω διεθνών πτήσεων), έναντι 424.053 τον Φεβρουάριο του 2025.

Στο πρώτο δίμηνο του έτους, Ιανουάριος-Φεβρουάριος, ο συνολικός αριθμός επιβατών ανήλθε σε 919.550, έναντι 864.007 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 6,4%.

Ανοδική πορεία στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τον ίδιο μήνα, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece εξυπηρέτησαν 720.000 επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 9,1% ή περίπου 60.000 περισσότερους ταξιδιώτες σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2025.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού έφτασε τους 448.000 επιβάτες, αυξημένη κατά 10,5%, ενώ η διεθνής κίνηση ανήλθε σε 272.000 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 6,9%.

Από το 2017, έτος παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 252 εκατομμύρια επιβάτες. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση του αεροδρομίου της Καβάλας, όπου η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 32,6%, φτάνοντας τους 7.717 επιβάτες τον Φεβρουάριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε πτήσεις από Κύπρο έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πέντε πτήσεις από Κύπρο έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης, με φοιτητές και εργαζόμενους που επέστρεψαν λόγω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Δύο πτήσεις ήταν από Πάφο και τρεις από Λάρνακα. Η πτήση από Τελ Αβίβ ακυρώθηκε.
Άδειο αεροπλάνο καμπίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Λούφτχανσα: Επανεκκινούν οι πτήσεις Λάρνακα-Γερμανία από το Σάββατο

Η Lufthansa επαναφέρει το Σάββατο τις πτήσεις από και προς Λάρνακα, ενώ παρατάσσει την αναστολή δρομολογίων για Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Τεχεράνη, Αμάν και Ερμπίλ έως τα τέλη Μαρτίου ή Απριλίου.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρική Μακεδονία: Ανεβαίνει στην ελβετική αγορά με πτήσεις και προώθηση

Η Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται σε αγαπημένο προορισμό των Ελβετών τουριστών, με 85.000 επισκέπτες να αναμένονται το 2025, λόγω απευθείας πτήσεων και ποικιλίας εμπειριών σε Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.