ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ανεφοδιασμός καυσίμων αυτοκινήτου
Υπάλληλος πρατηρίου ανεφοδιάζει αυτοκίνητο με βενζίνη, εστίαση στη διαδικασία πλήρωσης καυσίμου.

Πρόεδρος ΟΕΕ: Το πλαφόν στα καύσιμα είναι η ενδεδειγμένη λύση σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, χαρακτήρισε την επιβολή τρίμηνου πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα ως το πιο κατάλληλο μέτρο για τη σημερινή περίοδο.

Το πλαφόν στις τιμές χαρακτηρίζεται ως το πλέον κατάλληλο μέτρο για τη σημερινή συγκυρία, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Κόλλια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόλλιας, η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή τρίμηνου πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο σταθεροποίησης της αγοράς.

Σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής αστάθειας και αυξημένης αβεβαιότητας, η συγκεκριμένη παρέμβαση, όπως υπογράμμισε, συμβάλλει στην προστασία των καταναλωτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτων πρακτικών.

Παράλληλα, το μέτρο λειτουργεί ως μηχανισμός συγκράτησης των τιμών, διασφαλίζοντας ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, τα οποία ήδη επιβαρύνονται από το αυξημένο ενεργειακό και λειτουργικό κόστος λόγω της πολεμικής κρίσης, δεν θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική Άντις Αμπέμπα
ΔΙΕΘΝΗ

Αιθιοπία: Έκκληση για περιορισμό μετακινήσεων και φειδωλή χρήση καυσίμων

Η Αιθιοπία παραδέχεται ελλείψεις καυσίμων λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή και πλέον δίνει προτεραιότητα σε οχήματα μεταφοράς βασικών αγαθών, τρακτέρ και δημόσιες συγκοινωνίες για ανεφοδιασμό, καθώς η τροφοδοσία έχει μειωθεί σημαντικά.
Νότια Αφρική ηλιοβασίλεμα πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Μείωση φόρου καυσίμων εξαιτίας του πολέμου Μ. Ανατολής

Η Νότια Αφρική μειώνει τον ειδικό φόρο στα καύσιμα για έναν μήνα, ωστόσο η τιμή του ντίζελ αυξήθηκε κατά 40% λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Το μέτρο κοστίζει 6 δισ. ραντ μηνιαίως και ενδέχεται να παραταθεί.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο αγκυροβόλησε στη Ματάνσας, Κούβα

Ρωσικό δεξαμενόπλοιο με 700.000 βαρέλια πετρελαίου έφτασε στο λιμάνι Ματάνσας της Κούβας, σηματοδοτώντας την πρώτη εισαγωγή αργού στο ενεργειακά δοκιμαζόμενο νησί μετά από σχεδόν τρεις μήνες.
Σημαία Λιθουανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Στο μισό οι τιμές τρένων λόγω ακρίβειας καυσίμων

Η εταιρία σιδηροδρόμων Λιθουανίας μειώνει στο μισό τις τιμές όλων των εσωτερικών εισιτηρίων από 1η Απριλίου έως 31 Μαΐου, λόγω της ανόδου των καυσίμων. Η έκπτωση ισχύει για όλες τις κατηγορίες, επιπλέον των υφιστάμενων.
αντλία καυσίμων πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Μείωση φόρου στα καύσιμα προσωρινά λόγω πολέμου Μέσης Ανατολής

Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο σε βενζίνη και ντίζελ λόγω ακριβών καυσίμων από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Η μείωση εγκρίθηκε από τη Βουλή, παρότι η κυβέρνηση διαφώνησε και ξεκινά από 1η Απριλίου.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απαγορεύει εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου για τις τιμές

Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από 1η Απριλίου έως 31 Ιουλίου λόγω αναταραχών στην αγορά πετρελαίου. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για σταθερό εφοδιασμό ενώ η ζήτηση για ρωσικά ενεργειακά προϊόντα παραμένει υψηλή.