ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ερμούπολη Σύρου θέα

Σταθερό παραμένει το τουριστικό ενδιαφέρον στη Σύρο-Ερμούπολη

Η τουριστική σεζόν στη Σύρο εξελίσσεται ομαλά χωρίς ακυρώσεις, σύμφωνα με τον δήμο, επιβεβαιώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών. Η Σύρος αποτελεί κορυφαίο πασχαλινό προορισμό με έντονες θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις.

Χωρίς απρόοπτα εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος στη Σύρο, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία των επαγγελματιών που συγκέντρωσε ο δήμος, δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ακυρώσεις κρατήσεων. Η θετική αυτή εικόνα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, επιβεβαιώνει ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες του νησιού αισθάνονται ασφαλείς, γεγονός που αποδίδεται και στη γεωγραφική απόσταση από τα μέτωπα του πολέμου.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννης Βουτσίνος, σημειώνει ότι «επιβεβαιώνεται πως η Σύρος έχει εδραιωθεί στις αγορές χάρη στη μοναδική ιστορική και πολιτιστική της ταυτότητα, που σε συνδυασμό με τα γραφικά τοπία της Ερμούπολης και των χωριών, συνθέτουν ένα ελκυστικό σκηνικό για κάθε επισκέπτη με ποιοτικές αναζητήσεις».

Η Σύρος στις κορυφαίες επιλογές για το Πάσχα

Παράλληλα, το ταξιδιωτικό μέσο Travel go περιλαμβάνει τη Σύρο στις προτάσεις του για το Πάσχα, σε ειδικό αφιέρωμα με τους κορυφαίους προορισμούς της εορταστικής περιόδου. Όπως αναφέρεται, «Η Σύρος είναι ιδανικός ανοιξιάτικος προορισμός και μία από τις καλύτερες επιλογές για να ζήσετε ένα πραγματικά μοναδικό Πάσχα».

Το αφιέρωμα υπογραμμίζει την ιδιαιτερότητα του νησιού, όπου οι δύο θρησκευτικές κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, γιορτάζουν μαζί το Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή πραγματοποιείται η περιφορά των ορθόδοξων επιταφίων από τους ναούς του Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με κατάληξη στην πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχείο.

Ο επιτάφιος του καθολικού ναού της Ευαγγελίστριας προηγείται, ενώ ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί και η περιφορά των καθολικών επιταφίων στην Άνω Σύρο, από τους ναούς του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη) και του Αγίου Σεβαστιανού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κλείνουν νωρίτερα Άιφελ, Λούβρο και Ορσέ λόγω καύσωνα

Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι κλείνουν νωρίτερα λόγω του καύσωνα. Τα μουσεία αναφέρουν ευαισθησία στις υψηλές θερμοκρασίες και ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σύρος: Η αγαπημένη των ξένων ταξιδιωτών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Η Σύρος εντυπωσιάζει διεθνή μέσα από Αυστραλία, Γερμανία και Ιταλία για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, το πάντρεμα παραδοσιακού και μοντέρνου, τις όμορφες πόλεις και παραλίες, αλλά και τον εναλλακτικό της χαρακτήρα.
Ποτήρι ούζου με πάγο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λισβόρι Λέσβου: Το ταξίδι του ούζου από τα χωράφια του γλυκάνισου

Το ούζο της Λέσβου ξεχωρίζει για τον ποιοτικό γλυκάνισο από το Λισβόρι, που θεωρείται το "μυστικό" συστατικό του. Η μακρά παράδοση από τον 19ο αιώνα και οι ξεχωριστές συνταγές κάθε αποστακτηρίου του προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου

Η ενίσχυση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-ΗΠΑ σε οικονομία, επενδύσεις, καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμό και υποδομές συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου με μέλη του Κογκρέσου, όπου τονίστηκε ο στρατηγικός ρόλος της πόλης.