ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πύργος ελέγχου Βενιζέλος
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος 13,1% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκε κατά 13,1% τον Φεβρουάριο, με σχεδόν 2 εκατ. επιβάτες. Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 10,8% και σύνολο 3,97 εκατ. επιβατών.

Σημαντική αύξηση 13,1% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2025.

Συνολικά, διακινήθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες (1.981.784), με την εγχώρια και τη διεθνή επιβατική κίνηση να υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2025 κατά 9,9% και 14,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους η συνολική κίνηση ανήλθε σε 3,97 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο 10,8% σε σχέση με πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού αυξήθηκε κατά 8,5%, ενώ η διεθνής παρουσίασε άνοδο 11,7%, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του αεροδρομίου.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2026 ανήλθε σε 34.469, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σύγκριση με το 2025.

Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 5,8%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν άνοδο 9,8%, ενισχύοντας περαιτέρω τη θετική πορεία της αεροπορικής δραστηριότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηράκλειο: Ρεκόρ επιβατών φέτος στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» σημείωσε ρεκόρ επιβατών με 68.818 ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου και 406 κινήσεις αεροσκαφών στις 2 Αυγούστου, ενώ η κίνηση Αυγούστου αυξήθηκε κατά 3,1% με 1,38 εκατ. επιβάτες.
Σαντορίνη αεροφωτογραφία κτίρια
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σαντορίνη: Πώς έφτασε από άγνωστο νησάκι να γίνει παγκόσμιο φημισμένο hotspot

Πενήντα πέντε χρόνια πριν, η Σαντορίνη ήταν σχεδόν άγνωστη στον κόσμο. Ένα μικρό έντυπο του 1971, ο «Οδηγός Σαντορίνης», μας ταξιδεύει στην εποχή πριν το νησί μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.
Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην ακτοπλοϊκή κίνηση: 80.000 αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα λιμάνια Αττικής λόγω της καλοκαιρινής εξόδου, με ενισχυμένα μέτρα του Λιμενικού για τη διευκόλυνση επιβατών. Συνολικά 28.746 ταξιδιώτες αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,1% στην επιβατική κίνηση 7μήνου στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ σημείωσε άνοδο 5,1% το επτάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 6.990.875 επιβάτες. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 3,7%, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο σε κίνηση, καταγράφοντας άνοδο 3,3%.