ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
Πηγή: Κύκλος Ιδεών - ΤτΕ

Προειδοποίηση ΤτΕ για απάτες με το όνομα Στουρνάρα και το λογότυπό της

Η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί για ψευδείς αναρτήσεις που, με χρήση ΑΙ, εμφανίζουν τον Γ. Στουρνάρα να «προτείνει» πλατφόρμα επένδυσης με μικρή συμμετοχή και μεγάλα κέρδη, με στόχο εξαπάτηση.

Η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί τους πολίτες για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κάνουν κακόβουλη χρήση του ονόματος του διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα, με στόχο την εξαπάτηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα επίμαχα δημοσιεύματα εμφανίζεται ο διοικητής της ΤτΕ να «συνομιλεί» με δημοσιογράφους, οι οποίοι στη συνέχεια προτείνουν τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με μικρή οικονομική συμμετοχή, που υποτίθεται ότι μπορεί να αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι «αντίστοιχες συνομιλίες είναι ψευδείς», επισημαίνοντας πως «αποτελούν προφανώς προϊόν τεχνητής νοημοσύνης» και πως σκοπός τους είναι «η εξαπάτηση των πολιτών».

Η κεντρική τράπεζα σημειώνει ότι έχει δεχθεί αναφορές για απόπειρες εξαπάτησης, στις οποίες γίνεται κατάχρηση του ονόματος και/ή του λογότυπού της, καθώς και περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούνται ψευδώς τα στοιχεία μελών της διοίκησης και του προσωπικού της.

Όπως αναφέρει, έχει ήδη αναρτήσει στον επίσημο ιστότοπό της σχετική προειδοποίηση για «κακόβουλη χρήση του ονόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του εμβλήματος/λογότυπου και άλλων στοιχείων ή χαρακτηριστικών της Τράπεζας της Ελλάδος».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Με αφορμή αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που εμφανίζουν τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να συνομιλεί με δημοσιογράφους, οι οποίοι  στο πλαίσιο της συνομιλίας τους προτείνουν τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας με μικρή οικονομική συμμετοχή, από την οποία ο χρήστης μπορεί να αποκομίσει πολύ μεγάλα κέρδη, διευκρινίζεται ότι αντίστοιχες συνομιλίες είναι ψευδείς, αποτελούν προφανώς προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και έχουν σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή περιπτώσεις όπου πολίτες αναφέρουν απόπειρα εξαπάτησής τους με κατάχρηση του ονόματος και/ή του λογότυπου της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και περιπτώσεις όπου το όνομα μελών της Διοίκησης και του προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος χρησιμοποιείται ψευδώς, έχει δημοσιεύσει στον ιστοχώρο της σχετική προειδοποίηση:

Προειδοποίηση για κακόβουλη χρήση του ονόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, του εμβλήματος/λογότυπου και άλλων στοιχείων ή χαρακτηριστικών της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας το κόστος ζωής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα διεθνώς, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική, την ενέργεια, τη μετανάστευση και την τεχνητή νοημοσύνη. Τόνισε τον ρόλο της χώρας στον ΟΗΕ και τη σημασία του Διαλόγου.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Ινδίας για AI και ασφάλεια στη θάλασσα

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ινδίας συμπροήδρευσαν σε εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη θαλάσσια ασφάλεια, στο πλαίσιο της 81ης Συνόδου του ΟΗΕ, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις εφαρμογές για τη διεθνή ειρήνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Τι θα πει για Ελλάδα-Τουρκία, Κύπρο και Τεχνητή Νοημοσύνη

Στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, υπογραμμίζοντας ότι διάλογος και μονομερείς ενέργειες δεν συνυπάρχουν, ενώ θα αναφερθεί και στο Κυπριακό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Έλληνες startupers ΤΝ: Με δουλειά και στήριξη πετυχαίνεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών AI στο Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «The Future of AI Elsewhere» της Endeavor Greece, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις ιστορίες τους.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας διαθέσιμη ψηφιακά με ΑΙ

Η διπλωματική ιστορία της Ελλάδας γίνεται ψηφιακά προσβάσιμη μέσω της νέας πλατφόρμας του ΥΠΕΞ. Με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης, χρήστες έχουν πρόσβαση σε 35,6 εκατ. σελίδες αρχείων από την Επανάσταση έως το 2010.