ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
Φώτο: Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 1,9 δισ. το ταμειακό πλεόνασμα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το πλεόνασμα του Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, με το καθαρό αποτέλεσμα στα 1,9 δισ. ευρώ και το πρωτογενές πλεόνασμα στα 2,8 δισ. ευρώ.

Αυξημένο πλεόνασμα κατέγραψε τον Ιανουάριο ο Κρατικός Προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το καθαρό αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ανήλθε στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 560 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού ενισχύθηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 2,8 δισ. ευρώ, από 579 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στη μικρή υποχώρηση των εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 5,387 δισ. ευρώ από 5,698 δισ. ευρώ πέρυσι, καθώς και στη μεγαλύτερη συγκράτηση των δαπανών, που περιορίστηκαν στα 4,064 δισ. ευρώ, από 5,488 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Δημήτριος Τσομώκος

Ο Δημήτριος Τσομώκος ορκίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Αθ. Πετραλιά και του διοικητή Ι. Στουρνάρα, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Γιάννης Στουρνάρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πόρτα της ΤτΕ στην Binance, τα διυλιστήρια και ο ορεξάτος υποδιοικητής

Το παρσκήνιο ΤτΕ - Binance, πιέζει τη βιομηχανία η ενέργεια, το πλαφόν στα διυλιστήρια, η ορκωμοσία του νέου υποδιοικητή, πόσα δισ. θα δοθούν σε στεγαστικά φέτος, η Πειραιώς βλέπει σήμερα επενδυτές και η ασπίδα του RRF στα επιτόκια.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται αύριο ο νέος υποδιοικητής της ΤτΕ Δημήτριος Τσομώκος

Ο Δημήτριος Τσομώκος θα ορκιστεί υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υφυπουργού Οικονομίας.