ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χαρτονομίσματα ευρώ κοντινό
Πολύχρωμα χαρτονομίσματα ευρώ σε κυλινδρικό σχήμα αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη οικονομία της Ευρωζώνης.

Τράπεζα της Ελλάδος: Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες του ευρώ

Στις 3 Φεβρουαρίου 2026, το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων ανακοίνωσε το δελτίο τιμών συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμμάτιων έναντι του ευρώ, βάσει των επισυναπτόμενων σημειώσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων, δημοσιεύθηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι του ευρώ για την 3η Φεβρουαρίου 2026. Οι μέσες ισοτιμίες, καθώς και οι τιμές αγοράς και πώλησης, αφορούν βασικά διεθνή νομίσματα.

Ειδικότερα, το δολάριο ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε μέση τιμή 1,1822 ανά ευρώ, με τιμή αγοράς 1,19993 και πώλησης 1,15856. Η λίρα Αγγλίας καταγράφηκε στη μέση τιμή 0,8657, ενώ το γιεν Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στις 183,49 μονάδες ανά ευρώ.

Για το ελβετικό φράγκο, η μέση τιμή ανήλθε σε 0,92046, ενώ το δολάριο Καναδά και το δολάριο Αυστραλίας διαμορφώθηκαν σε 1,61517 και 1,70125 αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι δεν γίνονται αποδεκτές συναλλαγές σε τραπεζογραμμάτια κορώνων Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

Για ιδιώτες, οι τιμές ισχύουν για συναλλαγές μέχρι του ισοτίμου των 10.000 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιούνται στο δίκτυο των υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαίρεση το Κεντρικό Κατάστημα, τις θυρίδες και το υποκατάστημα Ιωαννίνων.

Όσον αφορά τις τράπεζες, οι τιμές ισχύουν για συναλλαγές έως 50.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως, ενώ για ανταλλακτήρια συναλλάγματος το όριο διαμορφώνεται στα 5.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως για εκχώρηση ξένων τραπεζογραμματίων προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Για ποσά που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Επισημαίνεται ότι συναλλαγές σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας και Σκωτίας πραγματοποιούνται με τις τιμές της λίρας Αγγλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Le Monde: Όφελος για τη Γαλλία η πρόωρη αποπληρωμή δανείου από Ελλάδα

Η πρόωρη αποπληρωμή δανείου 1,1 δισ. ευρώ από την Ελλάδα προς τη Γαλλία το 2025 θεωρείται απρόσμενο όφελος για τα γαλλικά ταμεία, μειώνοντας το έλλειμμα και ενισχύοντας την αξιοπιστία της Ελλάδας, αναφέρει η Le Monde.
Ομιλητής στο βήμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνο-Ινδικό Φόρουμ στην Αθήνα: Ενδυνάμωση διμερών σχέσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας αναδείχθηκε στο Ελληνο-Ινδικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με έμφαση σε τεχνολογία, ενέργεια, υποδομές, τρόφιμα και τουρισμό.
Επιχειρηματικό συνέδριο πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

OSAC: Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση στην Αθήνα με την Κ. Γκίλφοϊλ

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συμμετείχε στη Συνάντηση του OSAC και τόνισε ότι η προστασία των Αμερικανών στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα, με το OSAC να ενισχύει τη συνεργασία και την ασφάλεια.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κοινοβούλιο φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Η Βουλή φωταγωγήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης μιας νόσου που συχνά δεν δίνει συμπτώματα, στηρίζοντας ασθενείς και ιατρική κοινότητα.