ΓΔ: 2655.36 -0.60% Τζίρος: 87.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:58:37
Ελληνική οικονομία ευρώ

ΤτΕ: Το ένα ευρώ ισούται με 1,1953 δολάρια

Δημοσιεύθηκαν στις 30/1/2026 οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι ευρώ. Το δολάριο έχει μέση τιμή 1,1953 και η στερλίνα 0,86585, με τιμές αγοράς και πώλησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων στις 30 Ιανουαρίου 2026, δημοσιεύθηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι του ευρώ. 

Οι τιμές αφορούν διάφορα βασικά νομίσματα, όπως το δολάριο ΗΠΑ, η λίρα Αγγλίας, το γεν Ιαπωνίας, το φράγκο Ελβετίας, καθώς και τα δολάρια Καναδά και Αυστραλίας.

Για το δολάριο ΗΠΑ, η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 1,1953, με τιμή αγοράς 1,21323 και τιμή πώλησης 1,17139 ανά ευρώ. Αντίστοιχα, για τη λίρα Αγγλίας, η μέση τιμή ανέρχεται σε 0,86585, με τιμή αγοράς 0,87884 και τιμή πώλησης 0,84853.

Τα τραπεζογραμμάτια σε κορώνες Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας δεν γίνονται αποδεκτά για συναλλαγές. Οι τιμές ισχύουν για ποσά μέχρι 10.000 ευρώ για ιδιώτες, ενώ για συναλλαγές με τράπεζες το όριο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως.

 Για ανταλλακτήρια συναλλάγματος, το σχετικό όριο ορίζεται στα 5.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως.

Σε περιπτώσεις συναλλαγών που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων. Επιπλέον, με τις τιμές της λίρας Αγγλίας πραγματοποιούνται συναλλαγές και σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας και Σκωτίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 3 νεαρών για απόπειρα εξαπάτησης στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία συνελήφθησαν στην πλατεία Κοραή, Αθήνα, κατηγορούμενες για απάτη, προσποιούμενες ότι συγκεντρώνουν χρήματα για ανύπαρκτο σύλλογο προστασίας κωφών. Κατασχέθηκαν 60 ευρώ και σημειωματάρια.
Κλιματική αλλαγή τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχορηγούμενα προγράμματα για το Youth Climate Action Fund στον Δήμο Αθηναίων

Οι νέοι 15-24 ετών στην Αθήνα μπορούν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις 1.000-4.000€ για δράσεις υπέρ του κλίματος μέσω του Youth Climate Action Fund. Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Οκτωβρίου στο ycaf.cityofathens.gr.
Βουλή των Ελλήνων νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα φιλοξενεί τη Φθινοπωρινή Ακαδημία EPP Women και τις προκλήσεις ΕΕ

Η Αθήνα φιλοξένησε τη Φθινοπωρινή Ακαδημία του EPP Women, εστιάζοντας στην ισότητα φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση, με συμμετοχή κυβερνητικών και ευρωπαϊκών στελεχών. Μ. Συρεγγέλα: «Η ενδυνάμωση αφορά τη δημοκρατία και την οικονομία».
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για περιορισμό μικροεγκληματικότητας στο κέντρο Αθήνας

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας μετά τις αρπαγές αλυσίδων, με συλλήψεις δραστών χάρη σε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, ευέλικτες ομάδες, στενή συνεργασία με επαγγελματίες και χρήση drone για πρόληψη μικροεγκληματικότητας.
Πανοραμική θέα Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Η οδός Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητα για 24 ώρες

Η οδός Αθηνάς φιλοξενεί για 24 ώρες μια μεγάλη γιορτή χωρίς αυτοκίνητα με μουσική, σινεμά, αθλητικές δράσεις και δωρεάν εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εργασιακή συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Λιβάνου

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα είχαν οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Λιβάνου, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις και τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας για βιώσιμη ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες.