ΓΔ: 2354.18 0.28% Τζίρος: 24.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:37
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.

Αύξηση παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας το 2025, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece και πρόσθετα δεδομένα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατέγραψε άνοδο 8,2% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τους 7.982.798 επιβάτες. Οι πτήσεις ανήλθαν σε περίπου 61.100, με 3,99 εκατ. να αφορούν αναχωρήσεις, 3,98 εκατ. αφίξεις και 9.220 μεταφορές τράνζιτ.

Η πλειονότητα των επιβατών προερχόταν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.), ενώ ακολούθησαν οι Γερμανοί (1,72 εκατ.), οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Τουρκία και το Ισραήλ. Σημαντικές παρουσίες κατέγραψαν επίσης η Ελβετία και η Ρουμανία.

Στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, η επιβατική κίνηση ξεπέρασε τα 318.860 άτομα, έναντι 294.278 το προηγούμενο έτος. Πρώτη εθνικότητα ήταν οι Γερμανοί (127.415), ακολουθούμενοι από Έλληνες, Πολωνούς, Τσέχους και ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Σερβία.

Οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση ήταν ο Αύγουστος (πάνω από 910.200 επιβάτες), ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος, ενώ χαμηλότερη κίνηση σημειώθηκε τον Φεβρουάριο. Τον Δεκέμβριο η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 10,7% σε σύγκριση με το 2024, προσθέτοντας περίπου 56.000 επιβάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά το τεχνικό πρόβλημα στις ραδιοσυχνότητες. Οι ταξιδιώτες καλούνται να ενημερώνονται για καθυστερήσεις και αλλαγές στις πτήσεις τους.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σταδιακή αποκατάσταση πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετά το τεχνικό πρόβλημα στις ραδιοσυχνότητες. Οι ταξιδιώτες καλούνται να ενημερώνονται για καθυστερήσεις και αλλαγές στις πτήσεις τους.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτάωρο μπλόκο στην Εθνική προς Έδεσσα έως τις 16:00

Κλειστό για οκτώ ώρες, έως τις 16:00, θα παραμείνει τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Εδέσσης λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η διακοπή αφορά το τμήμα από Κόμβο Γέφυρας έως οδό Καπετάν Άγρα στη Χαλκηδόνα.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο 2026, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξυπηρέτησε 646.929 επιβάτες (+3,1%), με άνοδο τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Συνολικά, στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece, διακινήθηκαν 1,8 εκατ. επιβάτες (+3,2%).
Αριστοτέλους πλατεία Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Απαραίτητο ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για τον τουρισμό

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Κ. Μερελής, τόνισε τη σημασία συντονισμένου σχεδίου από τους φορείς της Θεσσαλονίκης για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, μετά το κλείσιμο της βάσης της Ryanair, υπογραμμίζοντας και την ανάγκη καλύτερου μάρκετινγκ.
Αεροσκάφος Ryanair απογειώνεται
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ryanair αναστέλλει τη λειτουργία της βάσης στη Θεσσαλονίκη για χειμώνα 2026

Η Ryanair ανακοίνωσε πως διακόπτει τη λειτουργία της βάσης της στη Θεσσαλονίκη τον χειμώνα του 2026, ενώ θα μειώσει και τη χωρητικότητα στο Αεροδρόμιο Αθηνών. Η απόφαση συνεπάγεται απώλεια 700.000 θέσεων και 12 δρομολογίων.