ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στη συγκρότηση τριών Επιτροπών Αξιολόγησης, με σκοπό την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης «Μεγάλες Επενδύσεις» που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022.

Σύμφωνα με απόφαση της γενικής γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Στυλιανής Σιαράπη, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, υπογραμμίζεται η σημασία της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων για την αποτελεσματική αξιολόγηση και τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς νόμους.

Βάσει του θεσμικού πλαισίου του Ν. 4887/2022, το καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» αφορά επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, οι οποίες μπορούν να λάβουν ενισχύσεις μέσω φορολογικών απαλλαγών, επιχορηγήσεων ή άλλων κινήτρων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνεται έως 24 Ιουλίου η προθεσμία για τα τρία καθεστώτα του νόμου

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε παράταση έως τις 24 Ιουλίου 2026 για την υποβολή επενδυτικών προτάσεων στα καθεστώτα «Μεγάλες Επενδύσεις», «Περιοχές Ειδικής Ενίσχυσης» και «Μεταποίηση».
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Θεσμική αυτονομία και νέοι κανόνες για τα Επιμελητήρια

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), ζητά μέσω υπομνήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης συνολική αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα Επιμελητήρια, με στόχο ενίσχυση της αυτοτέλειάς τους και σαφή διαχωρισμό δημόσιων αρμοδιοτήτων από τον αναπτυξιακό τους ρόλο.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η καινοτομία χρειάζεται μηχανισμούς για μεταφορά στην αγορά

Ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης τόνισε στη εκδήλωση του Δικτύου ΠΡΑΞΗ τη σημασία της μεταφοράς τεχνολογίας από πανεπιστήμια στην αγορά, επισημαίνοντας αύξηση των δαπανών για Έρευνα και Καινοτομία στο 1,54% του ΑΕΠ, 68% πάνω από το 2018.