ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φωτο: Shutterstock

Ποια καταστήματα και υπηρεσίες ανοίγουν τη Δευτέρα – Οι κανόνες λειτουργίας

Όταν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων.

Ανοίγουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.

91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.

93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.

96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).

96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες). 

96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις). 

Προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως περιγράφονται στην συνημμένη παρουσίαση".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικές startups ομάδα εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται σε 879 οι εγγραφές στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Στις 879 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, μετά την έγκριση 22 νέων εγγραφών, ενώ απορρίφθηκαν άλλα 22 αιτήματα λόγω μη πλήρωσης κριτηρίων και προϋποθέσεων.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Αθήνα στο επίκεντρο της ψηφιακής οικονομίας με το Fintech Athens 4.0

Η Αθήνα φιλοξενεί για δύο ημέρες το Fintech Athens 4.0, με κεντρικό θέμα τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στη νέα ψηφιακή οικονομία και το fintech. Συμμετέχουν κορυφαίοι ομιλητές και στελέχη από Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφραίμογλου: Η καινοτομία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και την πρόοδο

Η Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ανέδειξε τη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα, τονίζοντας τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας.
Πανοραμική Νάξος σούρουπο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Ο τουρισμός πιέζεται από υψηλούς φόρους και λειτουργικό κόστος

Η Ελλάδα βελτίωσε τη φορολογική της θέση, αλλά ο τουριστικός τομέας παραμένει μη ανταγωνιστικός λόγω ΦΠΑ, Τέλους Ανθεκτικότητας και υψηλών εισφορών, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΝΣΕΤΕ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Τραυλού για τον εκσυγχρονισμό της ναυτιλίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού συζήτησαν προτάσεις για την απλοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη ναυτιλία.