ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ελληνική οικονομία ευρώ

Ενημέρωση για την αγορά συναλλάγματος

Το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων της Αθήνας δημοσιεύει το Δελτίο Τιμών Συναλλάγματος και Ξένων Τραπεζογραμματίων έναντι ευρώ, με ισχύ και όρους όπως αναφέρονται στις παρακάτω σημειώσεις, στις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων, δημοσιεύθηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι του ευρώ για τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Οι μέσες τιμές ανά νόμισμα διαμορφώνονται ως εξής: το δολάριο ΗΠΑ διαμορφώνεται σε 1,1764 ανά ευρώ, η λίρα Αγγλίας σε 0,87199, το γιεν Ιαπωνίας σε 183,74, το φράγκο Ελβετίας σε 0,9292, το δολάριο Καναδά σε 1,6116 και το δολάριο Αυστραλίας σε 1,75713.

Για τα σκανδιναβικά νομίσματα, η κορόνα Δανίας διαμορφώνεται σε 7,4686, η κορόνα Σουηδίας σε 10,8186 και η κορόνα Νορβηγίας σε 11,8253 ανά ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές σε τραπεζογραμμάτια DKK, SEK και NOK.

Για ιδιώτες, οι τιμές ισχύουν έως του ισοτίμου των 10.000 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές διενεργούνται στο δίκτυο υποκαταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, εκτός από το Κεντρικό Κατάστημα, τις θυρίδες και το υποκατάστημα Ιωαννίνων.

Για συναλλαγές με τράπεζες, οι τιμές αφορούν ποσά έως 50.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως. Αντίστοιχα, για ανταλλακτήρια συναλλάγματος, το όριο διαμορφώνεται στα 5.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως. Για μεγαλύτερα ποσά, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Επιπλέον, οι τιμές της λίρας Αγγλίας ισχύουν και για συναλλαγές σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας (NIP) και Σκωτίας (SCP).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Έκδοση ομολογιών Senior Preferred 700 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Η Alpha Bank άντλησε 700 εκατ. ευρώ με τη μεγαλύτερη προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από την έναρξη του πολέμου στη Μ. Ανατολή, επιτυγχάνοντας ιστορικά χαμηλό επιτόκιο για ομόλογα ελληνικής τράπεζας.
Ελένη Βρεττού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

CrediaBank: Εντάσσεται στο πρόγραμμα της ΕΤΕπ για την Ασφάλεια και Άμυνα

Η ΕΤΕπ και η CrediaBank υπέγραψαν συμφωνία 100 εκατ. ευρώ για στήριξη ΜμΕ και midcaps, εστιάζοντας σε ασφάλεια και άμυνα. Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει ως 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.
Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αποκτά την τέταρτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης έως Ιούλιο

Η Βουλγαρία θα λάβει σχεδόν 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης, αφού εκπλήρωσε 23 από τους 26 στόχους για την τέταρτη δόση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ατανάς Πεκάνοφ, μετά από θετική αξιολόγηση της ΕΕ.