ΓΔ: 2696.87 0.07% Τζίρος: 121.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:49:38
Αγρότες με σημαίες Ελλάδας
Αγρότες πραγματοποιούν κινητοποίηση σε δρόμο, με ελληνικές σημαίες οχημάτων.

Ανησυχία του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων για τα αγροτικά μπλόκα

Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στις μεταφορές και στις εξαγωγές εκφράζει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Σοβαρές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, προειδοποιώντας ότι η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων και ο αποκλεισμός μεταφορών πλήττουν άμεσα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «τα μέλη του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων εκφράζουν τη βαθύτατη ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη παρακώλυση των μεταφορών από τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ανήκουμε και εμείς στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, είμαστε επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα και η διατήρηση των πελατών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη και σωστή εξυπηρέτηση τους. Οι τεχνητές καθυστερήσεις και αυξήσεις του κόστους μεταφοράς, τόσο των πρώτων υλών όσο και  των τελικών προϊόντων μας, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητά  και την διεθνή εικόνα μας.

Πιστεύουμε ότι η επιδίωξη οποιωνδήποτε αιτημάτων - ανεξάρτητα από το αν είναι δίκαια ή όχι - με την πρόκληση ζημίας σε τρίτους, δεν χωράει σε μια δημοκρατική κοινωνία. 

Απευθύνουμε έκκληση να μην παρεμποδίζονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς οι εμπορευματικές μεταφορές και η ομαλή κίνηση αγαθών είτε προς την αγορά είτε προς το εξωτερικό». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκινητοβιομηχανία ρομπότ γραμμή
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Παγκόσμια πρωτοπορία στην αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2030

Η Κίνα φιλοδοξεί να κατακτήσει ηγετική θέση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2030, εστιάζοντας στην έξυπνη διασύνδεση ηλεκτρικών οχημάτων. Ο στόχος είναι τα ηλεκτρικά να φτάσουν το 70% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις ειδικοί ΕΕ ενημέρωσαν τη Βουλή για ύδρευση και αγροτική στήριξη

Το Ισραήλ, μετατρέποντας το νερό από ελλειμματικό σε εξαγώγιμο αγαθό, η Ιρλανδία με έμφαση στην αγροτική και κτηνοτροφία, και η Δανία με στηριζόμενη καινοτομία δείχνουν τρόπους επιτυχούς διαχείρισης φυσικών πόρων.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Πρόταση για κατάργηση αλλαγής ώρας στην ΕΕ

Η ισχυρή ναυτιλία και οι ανθεκτικοί λιμένες αποτελούν στρατηγικά πλεονεκτήματα για την Ευρώπη, τονίζει ο Απ. Τζιτζικώστας, μετά την έγκριση των νέων πολιτικών της ΕΕ για λιμάνια, ναυτιλία και στρατιωτική κινητικότητα στο Συμβούλιο Υπουργών.