ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κέρμα ευρώ Ελλάδας
Ελληνικό κέρμα 1 ευρώ με φόντο τη σημαία της Ελλάδας, σύμβολο οικονομίας.

ΤτΕ: Στο 1,1664 το δολάριο έναντι του ευρώ

Η ΤτΕ ανακοίνωσε ότι η μέση τιμή του δολαρίου διαμορφώθηκε στο 1,1664 ανά ευρώ, με αντίστοιχες ενημερώσεις για λίρα, γεν και φράγκο. Οι τιμές ισχύουν για συναλλαγές έως 10.000 ευρώ με ιδιώτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος, δημοσιεύτηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι του ευρώ για τις 5 Δεκεμβρίου 2025.

Οι τιμές αφορούν βασικά νομίσματα, όπως το δολάριο ΗΠΑ, τη λίρα Αγγλίας, το γεν Ιαπωνίας, το φράγκο Ελβετίας, καθώς και τα δολάρια Καναδά και Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή για το δολάριο ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 1,1664, με τιμή αγοράς 1,1839 και τιμή πώλησης 1,14307 ανά ευρώ.

Για τη λίρα Αγγλίας, η μέση τιμή ανήλθε σε 0,8743, με αγορά στις 0,88741 και πώληση στις 0,85681. Το ιαπωνικό γεν διαμορφώθηκε στις 180,58 (αγορά 183,29, πώληση 176,97), ενώ το ελβετικό φράγκο στα 0,93394 (αγορά 0,94795, πώληση 0,91526). Τα δολάρια Καναδά και Αυστραλίας σημείωσαν μέσες τιμές 1,62886 και 1,76513 αντίστοιχα.

Οι τιμές για τις σκανδιναβικές κορώνες (Δανίας, Σουηδίας, Νορβηγίας) καταγράφονται επίσης, ωστόσο δεν γίνονται αποδεκτές συναλλαγές σε τραπεζογραμμάτια DKK, SEK και NOK.

Οι τιμές ισχύουν για συναλλαγές με ιδιώτες έως το ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ για συναλλαγές με τράπεζες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος τα όρια ανέρχονται σε 50.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, ανά νόμισμα ημερησίως. Για μεγαλύτερα ποσά, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιπλέον, με τις τιμές της λίρας Αγγλίας πραγματοποιούνται συναλλαγές και σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας και Σκωτίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Αθήνα, συζητώντας για διεθνείς εξελίξεις, θρησκευτική διπλωματία, περιβάλλον και τη σημασία του διαλόγου, τονίζοντας κοινές ανθρωπιστικές αξίες.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γερμανό ομόλογό του θα συναντήσει αύριο ο Γεραπετρίτης

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί στις 4 Μαΐου με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέπτεται την Αθήνα. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών τους.
Τεθωρακισμένο όχημα VBCI
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνογαλλική συνεργασία στην άμυνα με νέες βιομηχανικές δυνατότητες

Ελλάδα και Γαλλία δίνουν έμφαση σε ουσιαστικές βιομηχανικές αμυντικές συνεργασίες, εστιάζοντας σε κοινά προγράμματα και ενοποιημένες αλυσίδες, όπως τονίστηκε στο Greece-France Economic Forum στην Αθήνα με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σωκράτης Φάμελλος παρών στη συγκέντρωση της Αθήνας

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα παραστεί στη συγκέντρωση στην Αθήνα για την Πρωτομαγιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.