ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Χρηματιστήριο και μετοχές
Εικόνα που απεικονίζει το χρηματιστήριο με χρυσά νομίσματα και γραφήματα αγορών.

Επίδομα 1.900€ σε άνεργους οικονομολόγους για κατάρτιση και πιστοποίηση

Για δεύτερη φορά, άνεργοι πτυχιούχοι οικονομολόγοι μπορούν να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα του ΟΕΕ για ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων, λαμβάνοντας εκπαιδευτικό επίδομα 1900 ευρώ. Δικαίωμα έχουν μόνο άνεργοι οικονομολόγοι.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος δίνει για δεύτερη φορά τη δυνατότητα σε ανέργους πτυχιούχους οικονομολόγους να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους, μέσα από ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης που συνοδεύεται από εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 1.900 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν αποκλειστικά άνεργοι πτυχιούχοι οικονομολόγοι, ηλικίας έως 29 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και προέρχονται από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η κατάρτιση διαρκεί συνολικά 380 ώρες, εκ των οποίων οι 200 ώρες αφορούν εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα (New Skills) και οι υπόλοιπες 180 ώρες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη οριζόντιων διαθεματικών γνώσεων (Soft Skills).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρέχεται επίσης εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη με 12 συνεδρίες ανά ωφελούμενο.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων θεματικών πεδίων, όπως η διοίκηση και οικονομική διαχείριση στον τουριστικό τομέα, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οικονομική ανάλυση, διαχείριση έργου, διαχείριση αφερεγγυότητας, εσωτερικός έλεγχος, προχωρημένες δεξιότητες χρήσης εφαρμογών γραφείου (advanced excel), παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω τεχνολογιών πληροφορικής (Fintech) και ανάλυση των οικονομικών της ψηφιακής ασφάλειας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση https://apko.oe-e.gr/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 7,5% η ανεργία τον Δεκέμβριο, χαμηλό από το 2008

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Δεκέμβριο υποχώρησε στο 7,5%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2008. Κυβερνητικές πηγές το αποδίδουν στην αύξηση της απασχόλησης και στη μείωση των ανέργων.
Κατάστημα Πειραιώς τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία παρά τις διεθνείς πιέσεις

Η ελληνική οικονομία διατήρησε ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική το 2025, υπεραποδίδοντας έναντι της Ευρωζώνης, με μείωση της ανεργίας, δημοσιονομικά πλεονάσματα και βελτίωση κρίσιμων δεικτών, σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενο πρόγραμμα μελισσοκομίας

Από αύριο 28/1 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος» της ΔΥΠΑ Ιωαννίνων, διάρκειας 295 ωρών, με επίδομα 5€/ώρα για ανέργους στον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 915.889 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2025

Τους 915.889 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ τον Δεκέμβριο 2025, 6,3% λιγότεροι από τον περσινό Δεκέμβριο αλλά 2,4% περισσότεροι από τον Νοέμβριο. Το 45,6% είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών, το 64,3% γυναίκες.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ενδιάμεση έκθεση 2025 της ΓΣΕΕ για οικονομία και απασχόληση

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσιεύει σήμερα την ενδιάμεση έκθεση 2025, που δείχνει ότι η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από τον μέσο όρο της ΕΕ, λόγω της στασιμότητας των μεγάλων οικονομιών.