ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χαρτονομίσματα ευρώ κοντινό
Πολύχρωμα χαρτονομίσματα ευρώ σε κυλινδρικό σχήμα αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη οικονομία της Ευρωζώνης.

Στα 1,1616 η μέση ισοτιμία ευρώ–δολαρίου για 3/12/2025 σύμφωνα με ΤτΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε τη μέση ισοτιμία ευρώ–δολαρίου στα 1,1616 για 3/12/2025, με αγορά στα 1,17902 και πώληση στα 1,13837, στο πλαίσιο των ημερήσιων τιμών συναλλάγματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Διαχείρισης Διαθεσίμων, ανακοινώθηκαν οι τιμές συναλλάγματος και ξένων τραπεζογραμματίων έναντι ευρώ για την 3η Δεκεμβρίου 2025. Οι τιμές αφορούν τις βασικές συναλλαγματικές ισοτιμίες για σημαντικά νομίσματα, με αναφορά στη μέση τιμή, την τιμή αγοράς και την τιμή πώλησης ανά 1 ευρώ.

Ενδεικτικά, το δολάριο ΗΠΑ διαμορφώνεται στη μέση τιμή του 1,1616, με τιμή αγοράς 1,17902 και τιμή πώλησης 1,13837. Η λίρα Αγγλίας διαπραγματεύεται στη μέση τιμή 0,87967, ενώ η τιμή αγοράς ανέρχεται σε 0,89287 και η τιμή πώλησης σε 0,86208. Για το ελβετικό φράγκο, η μέση τιμή είναι 0,93451, η τιμή αγοράς 0,94853 και η τιμή πώλησης 0,91582.

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, η κορώνα Δανίας βρίσκεται στο 7,4682, η κορώνα Σουηδίας στο 10,9821, το γεν Ιαπωνίας στο 181,2, η κορώνα Νορβηγίας στο 11,7813, το δολάριο Καναδά στο 1,62604 και το δολάριο Αυστραλίας στο 1,77046, όλες σε μέση τιμή έναντι του ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, για συναλλαγές με ιδιώτες οι τιμές ισχύουν έως το ισότιμο των 10.000 ευρώ. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαιρουμένων του Κεντρικού Καταστήματος, των Θυρίδων και του υποκαταστήματος Ιωαννίνων.

Για συναλλαγές με τράπεζες, το όριο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως, ενώ για ανταλλακτήρια συναλλάγματος το όριο είναι 5.000 ευρώ ανά νόμισμα ημερησίως για εκχώρηση ξένων τραπεζογραμματίων προς την Τράπεζα της Ελλάδος. Για ποσά που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια, η τιμή καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Διαπραγμάτευσης Συναλλάγματος.

Σημειώνεται ότι οι τιμές της λίρας Αγγλίας εφαρμόζονται και για συναλλαγές σε λίρες Βορείου Ιρλανδίας (NIP) και Σκωτίας (SCP).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητα προς ενοικίαση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα αυτοκίνητα έκλεισαν 130 έτη παρουσίας τους στην Ελλάδα

Το αυτοκίνητο ήρθε στην Ελλάδα ως πολυτέλεια και σταδιακά έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Παρά τα τροχαία, παραμένει απαραίτητο, ενώ τώρα το ηλεκτρικό πατίνι φέρνει νέους κινδύνους στους δρόμους.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό σήμα σε αγορές και οίκους από τη μείωση του δημόσιου χρέους

Η Ελλάδα προχωρά σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ενισχύοντας τη θέση της στις αγορές. Μέχρι το 2027 το χρέος στοχεύει στο 130,3% του ΑΕΠ, ενώ έρχονται και νέες αποπληρωμές προς το τέλος του έτους.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Πρόοδος στη δικαιοσύνη στη Συρία και επαίνους από την Ελλάδα

Η Συρία διανύει μια δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα περίοδο, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, επισημαίνοντας πρόοδο στη λογοδοσία, την πολιτική μετάβαση και την ανθρωπιστική βοήθεια, παρά τις προκλήσεις σε οικονομία και ασφάλεια.
Συνεδρίαση της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες

Με πλειοψηφία πέρασε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας και νέες θεραπείες. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη, ενώ παρών δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις Νέας Αριστεράς στην αποχώρηση του Οζγκιούρ

Η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας την αποχώρηση Οζγκιούρ τόνισε πως «όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους» και υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της ριζοσπαστικής Αριστεράς, προχωρώντας με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου.