ΓΔ: 2145.44 1.28% Τζίρος: 234.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:03:32
Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει με τα πολύχρωμα κτίρια και το γραφικό της τοπίο, ιδανικός προορισμός διακοπών.

Ελλάδα και ΕΟΤ στη Travel News Market 2025 με ισχυρή παρουσία στη Στοκχόλμη

Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν στη Travel News Market 2025 στη Στοκχόλμη, προβάλλοντας θεματικά προϊόντα και hidden gems, ενώ οι Σκανδιναβοί επαγγελματίες έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον για νέους ελληνικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα και ο ΕΟΤ έδωσαν το παρών στη μεγαλύτερη Β2Β ταξιδιωτική έκθεση της Σουηδίας, Travel News Market 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2025 στην Avicii Arena της Στοκχόλμης.

Η ελληνική αποστολή ενισχύθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Τουριστικών Οργανισμών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), καθώς και εκπροσώπων από την Κάρπαθο, τη Σαντορίνη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Travel News Market διοργανώθηκε για ένατη χρονιά από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό RES TRAVEL MAGAZINE και την επαγγελματική ταξιδιωτική ιστοσελίδα TRAVELNEWS.

Η έκθεση αποτελεί το σημαντικότερο B2B γεγονός στον ταξιδιωτικό κλάδο της Σουηδίας, προσφέροντας σε προορισμούς, ξενοδοχεία, DMCs και ταξιδιωτικούς πράκτορες την ευκαιρία να δικτυωθούν με μέλη του Travel News Buyers Club.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ταξιδιωτικοί πράκτορες, διοργανωτές ταξιδιών, γραφεία εκδηλώσεων και επαγγελματίες MICE από τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι αναζητούν νέους προορισμούς και τουριστικά προϊόντα για τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ, βασικός στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού διακοπών εμπειρίας και αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Κατά τις επαγγελματικές επαφές της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας με παράγοντες της σουηδικής αγοράς, επιβεβαιώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Σκανδιναβών για την Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θεματικά τουριστικά προϊόντα και στους λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, τα λεγόμενα hidden gems.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα βίζας έφερε έκρηξη αφίξεων Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα επεκτείνει για ένα ακόμα έτος το πρόγραμμα βίζας για Τούρκους τουρίστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, διευκολύνοντας την προσέλευση και ενισχύοντας τις αφίξεις.
Χωριό Πηλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Θέλουμε την ορεινή Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπουργείου Τουρισμού βρέθηκε η ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να παρουσιάζει σχέδιο ανάδειξης της ορεινής Ελλάδας, ως βασικού πυλώνα για βιώσιμη, ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία του ελληνικού τουρισμού μέσα από τις αφίσες του ΕΟΤ

Οι τουριστικές αφίσες του ΕΟΤ, έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών, προέβαλαν την Ελλάδα διεθνώς ως τόπο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, διαμορφώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητά της μέσα από δημιουργικότητα και έμπνευση.