ΓΔ: 2265.89 -0.58% Τζίρος: 144.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:43
Επενδύσεις επιχείρησης κέρδη
Επιχειρηματίας τοποθετεί κέρμα σε στοίβα νομισμάτων, συμβολίζοντας την ανάπτυξη επενδύσεων και κερδών επιχείρησης.

Άνοδος 1,3% στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων το γ’ τρίμηνο

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων αυξήθηκε 1,3% στο γ’ τρίμηνο, φθάνοντας τα 133,26 δισ. ευρώ. Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ η ενέργεια σημείωσε πτώση.

Αύξηση 1,3% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το συνολικό ποσό ανήλθε σε 133,26 δισ. ευρώ, έναντι 131,49 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στον τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα με ποσοστό αύξησης 12,7%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσε ο τομέας Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού με πτώση 8,9%.

Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, ο κύκλος εργασιών τον Σεπτέμβριο 2025 ανήλθε σε 36,41 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,8% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2024, όταν είχε φτάσει τα 34,40 δισ. ευρώ.

Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία με 24,8%, ενώ οριακή αύξηση 0,6% καταγράφηκε στις Άλλες Δραστηριότητες Παροχής Υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου στη Δυτική Ελλάδα: «Πράσινη» ενέργεια για 700.000 και έργα θωράκισης

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Παπασταύρου, στη Δυτική Ελλάδα βρέθηκαν ενεργειακά και αντιπλημμυρικά έργα, με έμφαση στο νέο φωτοβολταϊκό πάρκο που θα ωφελήσει κυρίως τους αγρότες της περιοχής.
Λογαριασμός ρεύματος υπολογισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Αγκάθια σε έξυπνους μετρητές και πορτοκαλί τιμολόγια για μικρομεσαίους

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ Κ. Δαμίγος κρούει τον κώδωνα για έξυπνους μετρητές και δυναμικά/πορτοκαλί τιμολόγια: απαιτούν μεταφορά φορτίου, συνεχή παρακολούθηση και ρίσκο, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν υποδομές. Ζητά διαφάνεια, καθολική πρόσβαση και στήριξη ΜμΕ.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 2,8% στην κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2024

Η κατανάλωση πετρελαιοειδών αυξήθηκε 2,8% το 2024 και έφτασε τους 7,03 εκατ. τόνους, σύμφωνα με ΕΛΣΤΑΤ. Άνοδος σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, με μεγαλύτερη κατανάλωση σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
Λάμπα και κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Πνίγουν τις μικρές επιχειρήσεις οι αυξήσεις στο ρεύμα

Η νέα αύξηση των χονδρικών τιμών ρεύματος εντείνει τα προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΒΕΑ ζητά άμεσα μέτρα στήριξης και σταθερό ενεργειακό πλαίσιο, τονίζοντας τον κίνδυνο για βιωσιμότητά τους.
Αλέξανδρος Εξάρχου σε φόρουμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συζητήσεις Αλ. Εξάρχου με Al-Falih και Trump για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου, πρόεδρος του Ομίλου AKTOR, είχε σημαντικές συναντήσεις στο Νταβός, συζητώντας επενδύσεις και την ενεργειακή ανάπτυξη με τον υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και άλλους αξιωματούχους.