ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άνδρας σε σούπερ μάρκετ
Φώτο: Shutterstock

Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων κερδίζουν έδαφος σε Ολλανδία και Βέλγιο

Έξι ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων συμμετείχαν σε αποστολή σε Ολλανδία και Βέλγιο, πραγματοποιώντας επαφές με εισαγωγείς και διανομείς, με τις πρώτες συμφωνίες ήδη να δρομολογούνται.

Έξι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την παρουσία τους στις αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου 2025.

Η αποστολή διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Δίκτυο Enterprise Europe Network.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες Eurimac, Digono, Kozat fine foods, Thimelis, Mystakelli dairyproducts και Elmar Crete ήρθαν σε επαφή με εμπορικές επιχειρήσεις στην Ουτρέχτη, τη Χάγη και τις Βρυξέλλες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή ελληνικών τροφίμων.

Στην Ολλανδία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνεργασίες εξέφρασαν η De Smaken van Griekenland, που διαχειρίζεται μεγάλο e-shop και στοχεύει και στη γερμανική αγορά, η Ambelos με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της Ολλανδίας, καθώς και η Olympus Cash and Carry, που εξειδικεύεται στη χονδρική πώληση.

Στο Βέλγιο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των Freshmed, Aelia, Sani και Angelopoulos.

Οι αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας παρουσιάζουν έντονη τάση για υγιεινή διατροφή και βιολογικά προϊόντα, ενώ τα αγαθά της μεσογειακής κουζίνας καταγράφουν υψηλή ζήτηση. Οι καταναλωτές παραμένουν πιστοί στις προτιμήσεις τους, με τα έτοιμα γεύματα να κυριαρχούν λόγω των απαιτητικών εργασιακών ρυθμών.

Οι αγορές αυτές χαρακτηρίζονται από στοχευμένες και μικρές αγορές τροφίμων, βάσει ημερήσιου προγραμματισμού, ενώ σημαντικό ποσοστό των προϊόντων είναι εισαγόμενο.

Οι συμμετέχοντες στην αποστολή, σύμφωνα με το επιμελητήριο, σχολίασαν θετικά τα αποτελέσματα των επαφών τους στις δύο αγορές, επισημαίνοντας πως έχουν ήδη επιτευχθεί κάποιες πρώτες συμφωνίες. Διαφαίνονται επίσης προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

επιχειρηματική χειραψία γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικές αποστολές τροφίμων - ποτών σε Βραζιλία και Ιαπωνία τον Απρίλιο

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τον Απρίλιο επιχειρηματικές αποστολές για τρόφιμα-ποτά σε Βραζιλία (5-9/4) και Ιαπωνία (13-18/4), με στόχο τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Epixeirimatiko-Sumboulio-Elladas-Lat. Ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής»

Οι Λατινοαμερικάνικες αγορές των 600 εκατομμυρίων καταναλωτών έδειξαν ανθεκτικότητα στην οικονομική κρίση, ενώ καταγράφεται άνοδος της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης. Πόλος έλξης για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τα έργα υποδομών που θα γίνουν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια  
Επιχειρηματίας σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Θεοχάρης: Νέες αγορές και μείωση εμποδίων για τις ελληνικές εξαγωγές

Βασικές προτεραιότητες του Χ. Θεοχάρη στο Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ήταν η ενίσχυση εξαγωγών, το άνοιγμα νέων αγορών και η διασφάλιση σταθερών όρων για τις επιχειρήσεις, με έμφαση σε ΗΠΑ, Κίνα και αγορές Ασίας.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Ζημιές και τραυματισμοί από καταιγίδα, ακυρώσεις πτήσεων KLM

Η καταιγίδα Austen έπληξε το Βέλγιο με ισχυρούς ανέμους και βροχές, προκαλώντας προβλήματα κυκλοφορίας, πτώσεις δέντρων και τέσσερις τραυματισμούς στις Βρυξέλλες. Πορτοκαλί συναγερμός εκδόθηκε για τις ακτές.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για τη φετινή 9η CIIE

Ένας μήνας μένει για την 9η CIIE στη Σανγκάη, όπου διεθνείς εταιρίες παρουσιάζουν ποικιλία προϊόντων, από τεχνολογίες μέχρι καφέ και σαπούνια. Από το 2018, η έκθεση προσελκύει συμμετέχοντες από 180 χώρες και διεθνείς οργανισμούς.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση εξαγωγών κατά 26,7% τον Αύγουστο – 37,1 δισ. ευρώ στο 8μηνο

Οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 26,7% τον Αύγουστο, φτάνοντας τα 4,26 δισ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο ξεπέρασαν τα 37 δισ., σύμφωνα με ΠΣΕ και ΚΕΕΜ. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 17,7%, με ήπια αύξηση του εμπορικού ελλείμματος.