ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ηλεκτρονικό εμπόριο Ελλάδα
Κουτιά ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω σε ελληνική σημαία, σύμβολο του e-commerce στην Ελλάδα.

Μπρατάκος: «Δασμοί σε μικροδέματα διασφαλίζουν δίκαιο ανταγωνισμό»

Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 150 ευρώ και η άμεση επιβολή δασμών σε μικροδέματα από τρίτες χώρες διασφαλίζουν δίκαιο ανταγωνισμό για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Την ανάγκη για δίκαιο ανταγωνισμό υπέρ των ελληνικών επιχειρήσεων υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Γιάννης Μπρατάκος, με αφορμή τη στήριξη της Ελλάδας στην πρόταση του ECOFIN για άμεση επιβολή δασμών στα μικροδέματα από τρίτες χώρες, χωρίς το όριο των 150 ευρώ.

Όπως σημειώνει, η παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, στις Βρυξέλλες αποτελεί μια ξεκάθαρη και τολμηρή παρέμβαση προς όφελος της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Η κατάργηση του ορίου των 150 ευρώ για την επιβολή δασμών στα μικροδέματα θεωρείται από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ ως αναγκαία μεταρρύθμιση που ενισχύει τη διαφάνεια στο ηλεκτρονικό εμπόριο και προστατεύει τον Ευρωπαίο καταναλωτή.

Παράλληλα, όπως τονίζει, διασφαλίζονται συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές και ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ περιορίζονται οι αθέμιτες πρακτικές που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά.

Το ΕΒΕΑ εκφράζει τη στήριξή του σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με κανόνες και συμβάλλει σε ένα ξεκάθαρο, κοινό πλαίσιο για την ανάπτυξη, καινοτομία και επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο, οι Έλληνες επιχειρηματίες διεκδικούν διαχρονικά ένα σύγχρονο και δίκαιο ευρωπαϊκό τελωνειακό καθεστώς, με τη συζήτηση στο ECOFIN να αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Χαϊνάν: 100.000+ επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου στο ελεύθερο λιμάνι

Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου έχουν εγγραφεί στο Λιμάνι Ελεύθερου Εμπορίου Χαϊνάν, με τη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες να αυξάνεται, σύμφωνα με τα τοπικά τελωνεία.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση ΕΣΕΕ - ΑΑΔΕ: Στο επίκεντρο τελωνεία, ψηφιακά εργαλεία και τουρισμός

Ο Σταύρος Καφούνης και ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισαν την ανάγκη για ψηφιοποίηση, απλοποίηση τελωνειακών διαδικασιών και θεσμική κατοχύρωση της εμπορικής τουριστικής επιχείρησης.
Αμερικανική σημαία δασμοί
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σε ισχύ παραμένουν οι εμπορικές συμφωνίες, λέει ο Τζ. Γκριρ

Ο Τζέιμισον Γκριρ δήλωσε πως οι εμπορικές συμφωνίες ΗΠΑ με ΕΕ, Κίνα και άλλες χώρες θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την ακύρωση των δασμών Τραμπ, ενώ η επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Σι δεν θα εστιάσει στις εμπορικές διαφορές.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Παρίσι ζητά κοινή απάντηση ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ

Η Γαλλία ζητά κοινή αντίδραση της ΕΕ στους νέους "παγκόσμιους" δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ, οι οποίοι αυξάνονται από 10% σε 15% και θα ισχύσουν από 24 Φεβρουαρίου για 150 ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του Νικολά Φορισιέρ.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Αβεβαιότητα μετά το Δικαστήριο και τις ανακοινώσεις Τραμπ

Η ανακοίνωση Trump για νέους δασμούς 15% εντείνει την αβεβαιότητα στη Γερμανία, παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν επιστροφή δασμών και αναθεώρηση εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ.