ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ασφάλεια σπιτιού αντικείμενο
Φώτο: Shutterstock

ΕΑΕΕ: Στο 16,8% η ασφαλιστική κάλυψη κτιρίων στη χώρα

Η ΕΑΕΕ δημοσίευσε τα τελευταία στοιχεία για τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών, με άνοδο 2% στα 1.281.374 συμβόλαια έως 30/6/2025. Οι κατοικίες με κάλυψη κτιρίου αυξήθηκαν κατά 3,5%, καλύπτοντας πλέον το 16,8% των κτιρίων.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) δημοσίευσε τα τελευταία στοιχεία για την ασφαλιστική κάλυψη κατοικιών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας έρευνας που διεξάγει μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Στόχος της έρευνας είναι η παρακολούθηση της τάσης και η κατανόηση της επίδρασης των πρωτοβουλιών για τη μείωση του κενού προστασίας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, στις 30 Ιουνίου 2025 βρίσκονταν σε ισχύ 1.281.374 συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σύγκριση με την 31η Μαρτίου 2025. Το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης επί του συνόλου των ασφαλιστηρίων συμβολαίων διαμορφώνεται στο 19,4%, με τη συμμετοχή 24 ασφαλιστικών εταιρειών που καλύπτουν το 97,8% της παραγωγής ασφαλίσεων Περιουσίας.

Η έρευνα κατέγραψε ότι οι ασφαλισμένες κατοικίες με κάλυψη κτιρίου ανήλθαν σε 1.108.542, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2025. Έτσι, το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης για συμβόλαια με κάλυψη κτιρίου ανέρχεται σε 16,8%.

Ιδιαίτερη άνοδος καταγράφεται στα συμβόλαια που καλύπτουν καιρικά φαινόμενα και σεισμό, τα οποία σχετίζονται με την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ, παρουσιάζοντας αύξηση 7,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η συμμετοχή αυτών των συμβολαίων στο σύνολο των ασφαλιστηρίων με κτίριο ανήλθε σε 67,7%, από 65,0% που ήταν στις 31 Μαρτίου 2025.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα συμβόλαια περιουσίας εμπλουτίζονται σταδιακά με καλύψεις έναντι καταστροφικών γεγονότων, όπως αυτά ορίζονται από τη νομοθεσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασφάλεια σπιτιού αντικείμενο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνεται η ασφάλιση κατοικιών στην Ελλάδα με 1,3 εκατ. συμβόλαια σε ισχύ

Σημαντική άνοδο σημείωσε η ασφάλιση κατοικιών το τρίτο τρίμηνο, με 1.304.067 συμβόλαια έως τις 30/9/2025, αυξημένα κατά 1,8%. Η ασφαλιστική κάλυψη φτάνει πλέον το 19,8% των κατοικιών, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για το στεγαστικό πρόβλημα

Ο Άκης Σκέρτσος επισημαίνει ότι το στεγαστικό αφορά όλη την Ευρώπη και απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Τονίζει τη δράση της κυβέρνησης, απορρίπτοντας την κριτική ότι δεν λαμβάνει μέτρα και παραθέτει στοιχεία για τη στήριξη πολιτών.
Σταύρος Παπασταύρου στούντιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι έργο εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας

Ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέντευξή του στο MEGA, τόνισε τη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου για την ενεργειακή ασφάλεια, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψη Ρούμπιο ως ένδειξη ισχυρών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και δυναμικής αμερικανικών επενδύσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης Ρούμπιο στην Αθήνα, τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, την ενίσχυση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και τα οικονομικά οφέλη από στήριξη της βιομηχανίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις.
eutelsat-doryforoi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πρωτοπαπάς: Πώς διασώθηκε η θέση της Ελλάδας στο διάστημα

Η Ελλάδα φέτος γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος με νέες ειδήσεις και προγράμματα. Ο Χρ. Πρωτοπαπάς της Hellas Sat θυμάται πώς το ελληνικό «διαστημικό όραμα» ξεκίνησε ως «τρέλα» και έγινε εθνική επιτυχία από το 1994 και μετά.