ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χαρτονομίσματα και ευρώ
Χαρτονομίσματα ευρώ και δολαρίων σε τραπέζι με το λογότυπο της ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Πληρώθηκε η τρίτη δόση ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της 3ης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025, με 18,63 εκατ. ευρώ να επιστρέφονται σε 82.624 αγρότες για αγορές πετρελαίου κινητήρων.

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου για το 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Το συνολικό ποσό, ύψους 18,63 εκατ. ευρώ, διανεμήθηκε σε 82.624 επαγγελματίες αγρότες. Η επιστροφή αφορά αγορές πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία.

Τα τιμολόγια πώλησης για τις συγκεκριμένες ποσότητες έχουν εκδοθεί και διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στο myDATA και το eSend της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καλύπτοντας την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30η Σεπτεμβρίου 2025.

Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά πέντε προγραμματισμένες καταβολές επιστροφής φόρου για το τρέχον έτος.

Η νέα απλοποιημένη διαδικασία πληρωμής εφαρμόζεται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους δικαιούχους αγρότες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: 27,8 εκατ. ευρώ αγροτικές ενισχύσεις σε 24.000 δικαιούχους

Ολοκληρώθηκε η καταβολή αγροτικών ενισχύσεων ύψους 27,8 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους, μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ. Οι πληρωμές αφορούν εισοδηματική στήριξη, αναδιανεμητικό εισόδημα και ενίσχυση νεαρών γεωργών.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Από τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ανάπτυξη και νέες ελαφρύνσεις

Τόνισε πως η μεταρρύθμιση ΟΠΕΚΕΠΕ και η μετάβαση στην ΑΑΔΕ οδηγούν σε δικαιότερο σύστημα, ενώ κάλεσε σε εκσυγχρονισμό της αγροτικής πολιτικής και διάλογο για τη νέα ΚΑΠ και τα θέματα των αγροτών.
πολεοδομικός χάρτης σχεδίαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβους για αναδρομικά πρόστιμα φέρνει το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Το Μητρώο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενεργοποιείται στις 15 Ιουνίου με στοιχεία από Κτηματολόγιο, Περιουσιολόγιο, ΔΕΔΔΗΕ. Τι θα συμβεί εάν τα στοιχεία δεν συμπίπτουν και ο φόβος για αναδρομικά πρόστιμα.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χρόνος πιέζει την ΑΑΔΕ για τις υποθέσεις που παραγράφονται τέλος του 2026

Στο στόχαστρο θέτει η ΑΑΔΕ τις φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται την 31η Δεκεμβρίου και μέσω κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, επιλέγει εκείνες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.