ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:32
Χαρτονομίσματα και ευρώ
Χαρτονομίσματα ευρώ και δολαρίων σε τραπέζι με το λογότυπο της ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Πληρώθηκε η τρίτη δόση ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της 3ης δόσης του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2025, με 18,63 εκατ. ευρώ να επιστρέφονται σε 82.624 αγρότες για αγορές πετρελαίου κινητήρων.

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της τρίτης δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου για το 2025, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.

Το συνολικό ποσό, ύψους 18,63 εκατ. ευρώ, διανεμήθηκε σε 82.624 επαγγελματίες αγρότες. Η επιστροφή αφορά αγορές πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στη γεωργία.

Τα τιμολόγια πώλησης για τις συγκεκριμένες ποσότητες έχουν εκδοθεί και διαβιβαστεί ηλεκτρονικά στο myDATA και το eSend της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καλύπτοντας την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30η Σεπτεμβρίου 2025.

Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά πέντε προγραμματισμένες καταβολές επιστροφής φόρου για το τρέχον έτος.

Η νέα απλοποιημένη διαδικασία πληρωμής εφαρμόζεται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους δικαιούχους αγρότες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Δικαστικό μπλόκο στις κατασχέσεις της εφορίας χωρίς ειδοποίηση

Με απόφαση δύο δικαστηρίων (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) κρίθηκε πως, η διαδικασία των κατασχέσεων χωρίς προειδοποίηση, δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε αλληλεγγύως ευθυνόμενα πρόσωπα για τις οφειλές των νομικών προσώπων.
Τρακτέρ σε αγρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υπέβαλε σχέδιο εκσυγχρονισμού του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων

Η κυβέρνηση παρουσίασε στην ΕΕ σχέδιο για διαφανές και σύγχρονο σύστημα αγροτικών ενισχύσεων, με νέο ψηφιακό χάρτη, ηλεκτρονική καταγραφή ζώων και αυστηρούς ελέγχους ιδιοκτησίας.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε 42.975 ανήλικα, πάνω από 1,1 εκατ. συνολικά

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την τρίτη φάση αυτόματης απόδοσης ΑΦΜ σε 42.975 ανήλικα τέκνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε πάνω από 1,1 εκατ. Η διαδικασία γίνεται χωρίς αίτηση ή επίσκεψη στις ΔΟΥ.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Έως τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές βασικής ενίσχυσης και Μέτρου 23

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πληρώσει έως τα τέλη Νοεμβρίου την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και το Μέτρο 23, συνολικά πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
Ψηφιακή φορολογία Ελλάδα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Η «Data Lake» της ΑΑΔΕ με τα προφίλ φυσικών και νομικών προσώπων

Το νέο σύστημα που σύντομα θα θέσει η ΑΑΔΕ σε παραγωγική λειτουργία θα είναι εξοπλισμένο με μηχανή «Επιχειρησιακής Ευφυΐας», για να εντοπίζει και να στοχοποιεί εύκολα ελεγκτικούς στόχους, μέσα από μια τεράστια «Λίμνη Δεδομένων».