ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά σε επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο.

Θεοδωρικάκος: Άμεση συγχρηματοδότηση έργων στη ΒΙΠΕ Φλώρινας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε άμεση συγχρηματοδότηση έργων στη ΒΙΠΕ Φλώρινας για αναβάθμιση υποδομών, ενίσχυση επιχειρηματικότητας και αναζωογόνηση της περιφέρειας.

Την άμεση συγχρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Φλώρινας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η διαδικασία δρομολογείται με κατεπείγοντα χαρακτήρα, ώστε η διαχειρίστρια εταιρεία ΕΤΒΑ να προχωρήσει άμεσα σε έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές της ΒΙΠΕ. Μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου επικοινωνίας των εγκαταστάσεων, καθώς και ο πλήρης εκσυγχρονισμός της διαχείρισης αποβλήτων και νερού, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Φλώρινας, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε 13. Όπως ανέφερε, "Θέλουμε να προσελκύσουμε ανθρώπους από τα μεγάλα αστικά κέντρα που θα εγκατασταθούν στη Φλώρινα και θα επενδύσουν αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της βιομηχανικής περιοχής".

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Φλώρινας, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες, στέλνοντας το μήνυμα ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων για την αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων. Επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση της ΒΙΠΕ Φλώρινας παρακολουθείται στενά, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο συνδέεται άμεσα με την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως το μέλλον της Ελλάδας μπορεί να είναι θετικό και ευοίωνο μόνο εάν διαφυλαχθεί η εθνική ενότητα, την οποία χαρακτήρισε ως βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο υπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, τον δήμαρχο της πόλης και τον Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μέτρα στήριξης για καύσιμα, αγρότες και μετακινήσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στη νέα κρίση, με μέτρα όπως μείωση 20 λεπτών στο diesel, ψηφιακή κάρτα καυσίμων έως 60€, επιχορήγηση για λιπάσματα και αποζημίωση σε ακτοπλοϊκές για φθηνότερα εισιτήρια.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηρή εφαρμογή του νόμου κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε στη Βουλή ότι τα νέα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας είναι προσωρινά και αμυντικά. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να μειώσουν τα κέρδη τους και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά και δίκαια.
Νότης Μηταράκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Στήριξη στην επιχειρηματικότητα, αλλά όχι στην ασυδοσία

Ο Ν. Μηταράκης τόνισε στη Βουλή πως η ΝΔ στηρίζει την επιχειρηματικότητα, παρεμβαίνει με μέτρο για φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και διαθέτει εργαλεία στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Ζητάμε ενημέρωση για Patriot, ψηφίζουμε μέτρα κατά κερδοσκοπίας

Ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα με την ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία και εξέφρασε ανησυχία για την εμπλοκή της Ελλάδας στη σύρραξη, ενώ άσκησε κριτική στις κυβερνητικές καθυστερήσεις κατά της ακρίβειας.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πλαφόν για προστασία από αισχροκέρδεια ως 30 Ιουνίου

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους βενζινοπώλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα και συμφωνήθηκε κοινή δράση. Το πλαφόν στο κέρδος παραμένει έως 30 Ιουνίου για προστασία καταναλωτών.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ενημέρωση στη Βουλή για τους Patriot ζητά ο Καζαμίας

Ο Αλ. Καζαμίας ζήτησε από την κυβέρνηση ενημέρωση της Βουλής για εκτόξευση δυο πυραύλων Patriot από την ελληνική συστοιχία στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας προειδοποίησε για κινδύνους ανάμειξης στη Μ. Ανατολή.