ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
Φωτογραφία Shutterstock

Πόσο θα αυξηθούν οι αποδοχές των οπλιτών θητείας από 1η Ιανουαρίου

Αναλυτικά οι αυξήσεις στις αποδοχές των οπλιτών θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πόσο θα αυξηθούν για αυτούς που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο. Όλες οι κατηγορίες.

Αυξάνονται οι μηνιαίες αποδοχές των οπλιτών θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων από 1/1/2026, σύμφωνα με το ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε χθες οι οπλίτες θητείας, που λαμβάνουν σήμερα μηνιαίες αποδοχές 8,80 ευρώ, με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 100 ευρώ όταν υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και 50 ευρώ όταν  υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα. Πρόκειται για αύξηση 1.036% για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και αύξηση 468% για τους αντίστοιχους που υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά, που θα ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2026, αυξάνονται οι μηνιαίες αποδοχές των οπλιτών στρατεύσιμης και εφεδρικής στρατιωτικής υποχρέωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το συνολικό ετήσιο ποσό των επιπλέον αποδοχών που θα λαμβάνουν οι στρατεύσιμοι ανέρχεται σε 24 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από εξοικονόμηση πόρων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η νέα ΚΥΑ συνοπτικά περιλαμβάνει:

  • Σημαντική αύξηση αποδοχών σε όλες τις κατηγορίες οπλιτών.
  • Διαφοροποίηση των αποδοχών των οπλιτών που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο, έναντι αυτών που υπηρετούν στην ενδοχώρα.
  • Νέα κατηγοριοποίηση των στρατευσίμων ως προς τις αποδοχές τους, με κατάργηση/συγχώνευση συγκεκριμένων κατηγοριών.

Αναλυτικά τι θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες οπλιτών θητείας

   • Οι οπλίτες θητείας, οι οποίοι λαμβάνουν σήμερα μηνιαίες αποδοχές 8,80 ευρώ, με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 100 ευρώ όταν υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και 50 ευρώ όταν  υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα. Πρόκειται για αύξηση 1.036% για τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο και αύξηση 468% για τους αντίστοιχους που υπηρετούν τη θητεία τους στην ενδοχώρα.

   • Οπλίτες τέκνα πολύτεκνων οικογενειών λαμβάνουν 35,00 ευρώ, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση περίπου 330%.

   • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με ένα τέκνο, λαμβάνουν 88,04 ευρώ, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150,00 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση περίπου 70%.

   • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με δύο τέκνα, λαμβάνουν 140,87 ευρώ, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 200,00 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση περίπου 42%.

   • Έγγαμοι ή άγαμοι οπλίτες με τρία τέκνα, λαμβάνουν 234,78 ευρώ, ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 250,00 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση περίπου 7%.

   • Για κάθε επιπλέον τέκνο άνω των τριών, υφίσταται προσαύξηση κατά πενήντα (50,00) ευρώ.

   • Άγαμοι ορφανοί από ένα γονέα οπλίτες, λαμβάνουν 35,22 ευρώ ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 150,00 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση περίπου 326%.

   • Άγαμοι ορφανοί και από τους δύο γονείς οπλίτες, λαμβάνουν 100,00 ευρώ ενώ με τη νέα ΚΥΑ θα λαμβάνουν 200,00 ευρώ. Πρόκειται για αύξηση κατά 100%.

ΕΔΩ Η 

ΚΥΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΠΛΙΤΩΝ ΘΗΤΕΙΑΣ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τις νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στη Σχολή Ικάρων για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέων εγκαταστάσεων της 5ης Μοίρας, δωρεάς 4,5 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και τον Πάνο Λασκαρίδη.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρών στην υπογραφή δωρεάς για νέα Μοίρα Ικάρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα δώσει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για νέα Μοίρα Ικάρων την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποστράτηγος Ν. Σιαλμάς».
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για το Εθνικό Μουσείο του 1821

Υπογράφηκε η σύμβαση δωρεάς για το Εθνικό Μουσείο 1821 από Δένδια και Μενδώνη, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Κομνηνού και της Εθνικής Πινακοθήκης. Τονίστηκε η στενή συνεργασία των υπουργείων Άμυνας και Πολιτισμού.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Ανδρουλάκη: «Ατζέντα 2030» και εθνικά ζητήματα

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν θέματα εθνικής άμυνας και δομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά από αίτημα του κ. Ανδρουλάκη.
Θανάσης Δαβάκης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθ. Δαβάκης: «Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αποτελεσματική διακυβέρνηση»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του κ. Δαβάκη στο BusinessDaily - Τι λέει για τα εξοπλιστικά και το 25% εγχώριας παραγωγής, την αμυντική καινοτομία, το νέο μοντέλο της θητείας, τα ελληνοτουρκικά, τον εκλογικό στόχο της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.