ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
Φώτο: Υπουργείο Οικονομικών

Κώτσηρας: Η συνένωση ΟΠΑΠ–Allwyn δείχνει εμπιστοσύνη στην οικονομία

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, τόνισε ότι η συνένωση ΟΠΑΠ και Allwyn αναδεικνύει την εξωστρέφεια και δυναμική του ΟΠΑΠ, στέλνοντας μήνυμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις.

Στη σημασία της επιχειρηματικής συνένωσης του ΟΠΑΠ με τον διεθνή όμιλο Allwyn αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Κώτσηρας, σε εκδήλωση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Κώτσηρας τόνισε πως η συγχώνευση αυτή αποτελεί ένδειξη εξωστρέφειας, ωριμότητας και αναπτυξιακής δυναμικής για τον ΟΠΑΠ. Όπως σημείωσε, η στρατηγική αυτή κίνηση στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης προς τις οικονομικές δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας, ενώ αναδεικνύει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας τα τελευταία χρόνια. Η σταθεροποίηση και βελτίωση των οικονομικών δεδομένων έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα πιο σταθερό και στέρεο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Αυτό, όπως υπογράμμισε, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενισχύοντας παράλληλα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου από αέρος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ΕΕΘ ανοίγει δρόμους στη γερμανική αγορά με πρωτοβουλία του Δ. Θεσσαλονίκης

Το ΕΕΘ στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης μέσω διεθνών συνεργασιών, συμμετέχοντας στην αποστολή «Destination Thessaloniki» στο Βερολίνο, προωθώντας τα πλεονεκτήματα και την ανάπτυξη της πόλης.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς επηρεάζουν οι επενδύσεις την παραγωγικότητα στην Ελλάδα

Μελέτη του InSocial αναλύει τη συσχέτιση επενδύσεων και παραγωγικότητας στην Ελλάδα, δείχνοντας βελτίωση από το 2020 αλλά υστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες. Υψηλή παραγωγικότητα στη μεταποίηση, χαμηλότερη στον τουρισμό.
Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μασκ: Από μία μετοχή SpaceX σε κάθε παιδί στις ΗΠΑ το 2027

Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε πως το 2027 θα δωρίσει μία μετοχή της SpaceX σε κάθε παιδί στις ΗΠΑ, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως πρώτη μίας σειράς παρόμοιων πρωτοβουλιών.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση αδειοδότησης για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον φορέα ΒΙΠΑΝΟΤ για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, δεσμευόμενος για έκδοση σχετικής ΚΥΑ και άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού για την οικονομία, τονίζοντας τις επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες. Τόνισε ότι ο κλάδος συμβάλλει σε βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.