ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αρχαιολογικός χώρος Ταίναρο
Ο αρχαιολογικός χώρος Ταίναρου στη Μάνη, με εμφανή ερείπια αρχαίου ιερού, σε ξηρό τοπίο.

Ισχυρό ενδιαφέρον της σερβικής αγοράς για την Πελοπόννησο διαπιστώνει ο ΕΟΤ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας και η ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι παρουσίασαν την Πελοπόννησο ως κορυφαίο προορισμό για Σέρβους ταξιδιώτες, με έμφαση στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τις υποδομές.

Ισχυρό ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου εκδηλώνει η σερβική αγορά, όπως διαπιστώθηκε σε ειδική εκδήλωση προβολής που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2025 στο Βελιγράδι. Η πρωτοβουλία διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΕΟΤ για την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας στη σερβική αγορά, με έμφαση στην προώθηση της Πελοποννήσου. Όπως τονίζεται, τα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της περιοχής ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των Σέρβων ταξιδιωτών.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (YUTA), Aleksandar Senicic, καθώς και tour operators από μεγάλες σερβικές πόλεις, δημοσιογράφοι, bloggers, influencers και εκπρόσωποι ελληνικών φορέων. Χαιρετισμό απηύθυνε η πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, Μαρία Λεβαντή, ενώ τον συντονισμό είχε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παρασκευή Γιαλού και Νίκος Στακιάς, παρουσίασαν τα βασικά θεματικά προϊόντα της περιοχής, όπως ο ήλιος και η θάλασσα, ο πολιτιστικός, γαστρονομικός, θρησκευτικός και ο τουρισμός περιπέτειας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνδεσιμότητα της Πελοποννήσου και το υψηλό επίπεδο των υποδομών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τη νότια Πελοπόννησο, την οποία πραγματοποίησε η Σέρβα ταξιδιωτική δημοσιογράφος Ivana Dukcevic Buda. Το υλικό προέκυψε από press trip που είχε διοργανώσει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Ιούλιο του 2023.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με cocktail, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών συνεργασιών στο μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης

Εκδήλωση του ΕΟΤ Πολωνίας-Τσεχίας στην Πράγα ανέδειξε τις πολυεπίπεδες ταξιδιωτικές επιλογές σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, με αφορμή τις νέες απευθείας πτήσεις Πράγα-Θεσσαλονίκη της Aegean Airlines.
Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδικές τάσεις στον ελληνικό τουρισμό

Αύξηση 3,8% σημείωσαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2026, φτάνοντας τα 10,7 εκατ., με 4,1 εκατ. αφίξεις μόνο τον Ιούνιο. Στο «Ελ. Βενιζέλος» καταγράφηκαν 3,8 εκατ., οριακά μειωμένες.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάκυνθος: Ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα μετά από 25 χρόνια

Στη Ζάκυνθο ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα, πρώτη φορά μετά το 1999, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική οικονομία και τονίζοντας το νέο master plan του λιμανιού.