ΓΔ: 2021.49 1.32% Τζίρος: 99.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:05:32
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Πιερρακάκης: Μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η συμφωνία ΟΠΑΠ-Allwyn

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης χαρακτήρισε τη συνένωση ΟΠΑΠ–Allwyn ορόσημο για την ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά, τονίζοντας ότι αποδεικνύει τη διεθνή δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τη σημαντική εξέλιξη της συνένωσης του ΟΠΑΠ με την Allwyn σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή αντανακλά τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η συνένωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε διεθνείς πρωταγωνιστές, αξιοποιώντας στρατηγικές συνεργασίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές που ενισχύουν την εξωστρέφεια και τις προοπτικές τους.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η συμφωνία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και την οικονομία της. Η νέα ενοποιημένη εταιρεία, μία από τις κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση, θα διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γεγονός που ενισχύει το κύρος και τη διεθνή απήχηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Η συγκεκριμένη συγκυρία συμπίπτει με την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε ανεπτυγμένη αγορά από τον οίκο FTSE Russell, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της χώρας στη νέα ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι η επιτυχία αυτή σχετίζεται με τις στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και το σταθερό και προβλέψιμο νομοθετικό πλαίσιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς, το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Τέλος, επενδύσεις που συνδυάζουν τεχνογνωσία, καινοτομία και κεφάλαια από το εξωτερικό βρίσκονται στον πυρήνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, με την Ελλάδα να αποκτά πλέον τη δυναμική να προσελκύει και να φιλοξενεί διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, μετατρέποντας την οικονομική πρόοδο σε ευημερία για την κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών κτήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Τριγμοί στο Χρηματιστήριο από την αλλαγή πλαισίου στις δημόσιες προτάσεις

Η πίεση στην ΕΧΑΕ έρχεται να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα μετά τους τριγμούς σε ΟΠΑΠ και Metlen. Απώλειες -4,37% για τον Γενικό Δείκτη σε τέσσερις συνεδριάσεις. Αποκρούει την κριτική το υπουργείο Οικονομικών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Πόλσον φεύγει, το μαρκάρισμα Μυτιληναίου και ο Τραμπ απογειώνει την Ευρώπη

Η βιαστική έξοδος Πόλσον από την Alpha, ο Μυτιληναίος πρεσάρει την Κομισιόν, ο Τραμπ στέλνει επενδυτές στην Ευρώπη, το FAIS Group πάει για υπερκάλυψη, τα ψιλά γράμματα της ευελιξίας και το μυστήριο για τη δίκη ONEX - ΕΑΣ.
λαχνός ΣΚΡΑΤΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΣΚΡΑΤΣ «7ΑΡΙ»: Νέος λαχνός με έπαθλο-ρεκόρ 2 εκατ. για τους παίκτες

Ο νέος λαχνός ΣΚΡΑΤΣ «7ΑΡΙ» προσφέρει κέρδη έως 2 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο στην ιστορία του παιχνιδιού. Διαθέσιμο σε ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες και περίπτερα, με συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις».
Ελικόπτερο Chinook άσκηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις και αναδρομικά στο νέο μισθολόγιο Ενστόλων: Πόσα και πότε θα δοθούν

Κατά τις γιορτές, περίπου 150.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας θα λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά τριών μηνών, με την καταβολή να γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το πότε θα ενσωματωθούν από τη μισθοδοσία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση ενισχύει τα ΕΛΤΑ με στοχευμένο σχέδιο μετασχηματισμού

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει οικονομικά τα ΕΛΤΑ και προωθεί την αναδιάρθρωσή τους για βιώσιμη λειτουργία.