ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Πιερρακάκης: Μήνυμα εμπιστοσύνης για την Ελλάδα η συμφωνία ΟΠΑΠ-Allwyn

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης χαρακτήρισε τη συνένωση ΟΠΑΠ–Allwyn ορόσημο για την ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά, τονίζοντας ότι αποδεικνύει τη διεθνή δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τη σημαντική εξέλιξη της συνένωσης του ΟΠΑΠ με την Allwyn σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή αντανακλά τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η συνένωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε διεθνείς πρωταγωνιστές, αξιοποιώντας στρατηγικές συνεργασίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές που ενισχύουν την εξωστρέφεια και τις προοπτικές τους.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η συμφωνία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και την οικονομία της. Η νέα ενοποιημένη εταιρεία, μία από τις κορυφαίες σε κεφαλαιοποίηση, θα διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γεγονός που ενισχύει το κύρος και τη διεθνή απήχηση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Η συγκεκριμένη συγκυρία συμπίπτει με την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε ανεπτυγμένη αγορά από τον οίκο FTSE Russell, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της χώρας στη νέα ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι η επιτυχία αυτή σχετίζεται με τις στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και το σταθερό και προβλέψιμο νομοθετικό πλαίσιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς, το οποίο ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Τέλος, επενδύσεις που συνδυάζουν τεχνογνωσία, καινοτομία και κεφάλαια από το εξωτερικό βρίσκονται στον πυρήνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, με την Ελλάδα να αποκτά πλέον τη δυναμική να προσελκύει και να φιλοξενεί διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, μετατρέποντας την οικονομική πρόοδο σε ευημερία για την κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών κτήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Τριγμοί στο Χρηματιστήριο από την αλλαγή πλαισίου στις δημόσιες προτάσεις

Η πίεση στην ΕΧΑΕ έρχεται να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα μετά τους τριγμούς σε ΟΠΑΠ και Metlen. Απώλειες -4,37% για τον Γενικό Δείκτη σε τέσσερις συνεδριάσεις. Αποκρούει την κριτική το υπουργείο Οικονομικών.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Πόλσον φεύγει, το μαρκάρισμα Μυτιληναίου και ο Τραμπ απογειώνει την Ευρώπη

Η βιαστική έξοδος Πόλσον από την Alpha, ο Μυτιληναίος πρεσάρει την Κομισιόν, ο Τραμπ στέλνει επενδυτές στην Ευρώπη, το FAIS Group πάει για υπερκάλυψη, τα ψιλά γράμματα της ευελιξίας και το μυστήριο για τη δίκη ONEX - ΕΑΣ.
Allwyn
ΑΓΟΡΕΣ

Allwyn: Τι κρύβεται πίσω από την πτώση της μετοχής, τι ανησυχεί τους αναλυτές

Η μετοχή της Allwyn έχει γράψει χαμηλό τριών ετών επηρεαζόμενη από τη συγχώνευση αλλά και την πορεία της στοιχηματικής αγοράς παγκοσμίως. Οι επιφυλάξεις που έχουν διατυπώσει οι αναλυτές.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στοχευμένα μέτρα για ευάλωτους λόγω κρίσης Μ. Ανατολής

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Στο Eurogroup συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην Ευρώπη.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup: Ενέργεια και πολιτική στην ατζέντα αύριο στο Βέλγιο

Το Eurogroup θα εξετάσει αύριο, υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη, τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στην ΕΕ και πιθανά μέτρα για την ενέργεια, με συμμετοχή και του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.