ΓΔ: 2629.88 1.17% Τζίρος: 86.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:36
Φώτο: ΑΠΕ

Ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με 1 δισ., προτείνει ο Κ. Μίχαλος

Ο πρόεδρος της ΚΚΕ προτείνει την χορήγηση voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα.

Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής κ. Δημήτριος Δημητρίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα χειρίστηκε την υγειονομική κρίση με πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή στην κανονικότητα και να επουλώσει τις πληγές που άφησε στην αγορά η πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλυτική θα είναι και η παρέμβασή μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι με ημίμετρα, όπως αυτά που προτείνονται από τη Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση που θα πρέπει να υπάρξει στις οικονομίες των χωρών – μελών της ΕΕ συνολικά θα πρέπει να είναι υψηλότερη των 2 τρισ. ευρώ όπως άλλωστε έχει γίνει στις ΗΠΑ, ενώ υπέδειξε ως βέλτιστη λύση την έκδοση ενός ευρωομολόγου για τις επιπτώσεις του κοροναϊού».

Σε ότι αφορά καθαρά την Ελλάδα, παρουσία του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, ο κ. Μίχαλος επανέφερε την πρόταση των Επιμελητηρίων για τη διανομή voucher σε όλους τους Έλληνες πολίτες συνολικού ύψους ενός δισ. ευρώ.

Αντικείμενο του προγράμματος θα πρέπει να είναι η επιδότηση των πολιτών για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλα τα τουριστικά καταλύματα της επιλογής τους στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιηθεί μετά και την άρση των μέτρων και συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2020 έως το τέλος του χρόνου.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα εξειδικευτούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, η τόνωση της εγχώριας ζήτησης είναι άκρως αναγκαία, καθώς ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας παράγει το 30% του ΑΕΠ, ενώ στα ελληνικά νησιά αντιπροσωπεύει πάνω από το 80% του τοπικού πλούτου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Πολιτεία θα υλοποιήσει την πρόταση αυτή για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού που αποτελεί και τη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. Τουρισμού: Οι πολίτες κατανοούν τη στρατηγική, το ΠΑΣΟΚ όχι

Το υπ. Τουρισμού απαντά στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-27» ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατευθύνοντας το 70% του προϋπολογισμού σε χειμερινές διακοπές και ενισχύει τη συνοχή.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι κανόνες στο Χωροταξικό Τουρισμού για επενδύσεις και νησιά

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Τουρισμού υπογραμμίζουν ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε σαφείς κανόνες, προστασία περιβάλλοντος και προορισμών και ισορροπημένη αξιοποίηση, μέσω του νέου Χωροταξικού Πλαισίου.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πειραματικές γίνονται όλες οι Σχολές Τουριστικής Κατάρτισης

Υπογράφηκε ΚΥΑ για τη μετατροπή των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού σε Πειραματικές, δημιουργώντας πανελλαδικό δίκτυο με σύγχρονες ειδικότητες και ισχυρότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά φορέων της Κούβας, ακόμη και στο Υπουργείο Τουρισμού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε νέες κυρώσεις σε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών σχετικών με τον τουρισμό, το πετρέλαιο και τις ένοπλες δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς τους «πυλώνες» της κυβέρνησης.