ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

ΕΕΤ: Με βάση το ΑΜΚΑ οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου

Συμβουλές προς τους συνταξιούχους από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, για την ομαλή εξυπηρέτησή τους, ενόψει της πληρωμής των συντάξεων Μαΐου, από αύριο.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει στους δικαιούχους συντάξεων μηνός Μαΐου 2020 ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί, σταδιακά, με βάση και την ακόλουθη, από 16/4/2020 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ), θα καταβληθούν:

  • Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020 ημέρα Τετάρτη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι συναλλασσόμενοι εάν δεν επιλέξουν ηλεκτρονική συναλλαγή ή συναλλαγή ανάληψης μετρητών στα ΑΤΜ να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΕΤ προτρέπει το συναλλακτικό κοινό να χρησιμοποιεί ένα από τα πολλά διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξυπηρέτησης (ΑΤΜ, Internet & Mobile banking).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πρώτη η AfD, πλησιάζει η CDU – Ισοβαθμία SPD-Αριστερά, αγωνία για συντάξεις

Στη δημοσκόπηση Forsa, η AfD προηγείται με 26% και ακολουθούν τα CDU/CSU με 22%, ενώ SPD και Αριστερά ισοβαθμούν στην τελευταία θέση. Πιο σημαντικό ζήτημα για τους Γερμανούς η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Τα Επαγγελματικά Ταμεία στηρίζουν τις συντάξεις του μέλλοντος

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αποκτούν κεντρικό ρόλο στη συνταξιοδοτική προστασία και στη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Άννα Ευθυμίου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθυμίου: Ανοιχτός διάλογος στη Θεσσαλονίκη για εργασία και ασφάλιση

Στις 8 Ιουνίου, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου διοργανώνει εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για διάλογο με πολίτες σχετικά με εργασία, σύνταξη, ασφαλιστικό και στήριξη ατόμων με αναπηρία. Συμμετέχουν στελέχη e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ανατολική Γερμανία μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης

Ο καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, χαρακτήρισε την ανατολική Γερμανία πρότυπο οικονομικού μετασχηματισμού και κάλεσε πολίτες και φορείς να συνεισφέρουν αισιόδοξα στις μεταρρυθμίσεις, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί.