ΓΔ: 2608.44 -0.59% Τζίρος: 320.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο

Μπρατάκος: To EBEA ικανοποιημένο για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σχολίασε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία των μέτρων για την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε επίσημη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Γιάννης Μπρατάκος, τοποθετήθηκε αναλυτικά σχετικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Ο κ. Μπρατάκος τόνισε ότι το ΕΒΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για τις κυβερνητικές αποφάσεις που περιλαμβάνουν μόνιμα μέτρα στήριξης, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. «Πρόκειται για παρεμβάσεις που ενισχύουν ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, αλλά και την περιφέρεια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δόθηκε μέσω των θετικών προβλέψεων για τον κλάδο που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Τα μέτρα που στηρίζουν την εξωστρέφεια, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, καθώς και την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, κρίνονται καίριας σημασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ταχύτερους ρυθμούς.

Θεσμικές μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση του επενδυτικού περιβάλλοντος

Το ΕΒΕΑ χαιρετίζει επιπλέον την επιτάχυνση κομβικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, η λειτουργία σύγχρονων Πολεοδομιών και η προώθηση των νέων χωροταξικών πλαισίων. Αυτές οι παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν καθοριστικά τη μείωση γραφειοκρατίας, θα απελευθερώσουν δυνάμεις για επενδύσεις και θα διασφαλίσουν την απαραίτητη ασφάλεια δικαίου για επιχειρήσεις και πολίτες.

Νέα στρατηγική για ενέργεια και τομές στη δημόσια διοίκηση

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της μεταρρύθμισης στον ενεργειακό τομέα, με στόχο τη διαμόρφωση σταθερού μηχανισμού μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις παραγωγικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, όπως:

  • Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ώστε να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης.
  • Άρση ρυθμιστικών εμποδίων και ενίσχυση του ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων.
  • Κάλυψη κενών και ειδικά εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, απαραίτητων για την ανάπτυξη και την καινοτομία.

 

Στόχος η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή

Σύμφωνα με τον κ. Μπρατάκο, «η μείωση φόρων και η ενίσχυση του εισοδήματος αποτελούν σημαντικά βήματα, με θετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση και στην οικονομική δραστηριότητα».

Ωστόσο, για την πλήρη αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, απαιτείται μία στοχευμένη στρατηγική για τις επιχειρήσεις, με έμφαση στην απλούστευση διαδικασιών, την ενίσχυση ρευστότητας, τη στήριξη επενδύσεων και στοχευμένα κίνητρα για τη βιομηχανία, την υψηλή βιοτεχνία και την καινοτομία.

Το ΕΒΕΑ παραμένει σταθερά αφοσιωμένο στη στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, την παραγωγικότητα και την κοινωνική συνοχή, προτάσσοντας μια «Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, δίκαιη και βιώσιμη».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φάρσα τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε Γαλλικό προξενείο και πρεσβείες

Φάρσα αποδείχθηκαν οι απειλές για βόμβες σε προξενείο Γαλλίας, πρεσβεία Αιγύπτου, ΕΒΕΑ και ΒΕΑ το πρωί της Παρασκευής. Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας δεν εντόπισαν τίποτα ύποπτο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απειλές για βόμβες σε Γαλλικό προξενείο, Αιγυπτιακή πρεσβεία, ΕΒΕΑ και ΒΕΑ

Μπαράζ απειλητικών κλήσεων για τοποθέτηση βομβών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κεντρικά κτήρια της Αθήνας, στο προξενείο Γαλλίας, την πρεσβεία Αιγύπτου, το ΕΒΕΑ και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην οδό Ακαδημίας.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η στήριξη ΜμΕ και μεσαίας τάξης σε συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπρατάκου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενίσχυση ΜμΕ και βελτίωση πρόσβασης σε χρηματοδότηση.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπρατάκος: Η 90η ΔΕΘ αφετηρία για νέο παραγωγικό συμβόλαιο στη χώρα

Το ΕΒΕΑ υπέβαλε στον Πρωθυπουργό και τα κόμματα υπόμνημα με προτάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εστιάζοντας σε παραγωγικότητα, επενδύσεις και καινοτομία, ενόψει της ΔΕΘ, ζητώντας βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρότερες επιχειρήσεις.