ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Χέρια προστατεύουν ξύλινα φιγούρες, συμβολίζοντας την ασφάλιση ζωής και την ασφάλεια της οικογένειας.

Plum: Το καλοκαίρι φέρνει οικονομική χαλάρωση αλλά και υπερβάσεις

Η έρευνα της Plum αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες το καλοκαίρι ξοδεύουν περισσότερο, συχνά χωρίς προγραμματισμό, ενώ οι αποταμιεύσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα φέρνει ήλιο, διακοπές αλλά και αυξημένες οικονομικές προκλήσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα της Plum σε συνεργασία με την Palmos Analysis. 

Η μελέτη αναδεικνύει τις μεταβολές στη χρηματοοικονομική συμπεριφορά των πολιτών τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η διάθεση ελευθερίας φαίνεται να συνοδεύεται από... ελεύθερα πορτοφόλια.

Το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν κάνει καθόλου οικονομικό προγραμματισμό πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ μόλις το 13% ξεκινά να αποταμιεύει περισσότερο από έξι μήνες πριν.

 Ιδιαίτερα στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στα νησιά, έως και 1 στους 3 δεν προετοιμάζεται οικονομικά για τις διακοπές.

Ακόμη και μεταξύ όσων έχουν θέσει προϋπολογισμό, μόνο το 26% καταφέρνει να τον τηρήσει. Το 25% τον υπερβαίνει, ενώ το 22% λειτουργεί χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, απλώς με μια γενική εικόνα των εξόδων.

 Οι άνδρες φαίνεται να παρασύρονται περισσότερο (28%) συγκριτικά με τις γυναίκες (22%). Η πιο συνεπής ηλικιακή ομάδα είναι οι 45-54 ετών (34%), ενώ οι 25-34 ετών είναι εκείνοι που συχνότερα ξεφεύγουν.

«Το καλοκαίρι οι περισσότεροι χαλαρώνουν και στον οικονομικό προγραμματισμό. Με την Plum, μπορείς να έχεις τον έλεγχο όλο τον χρόνο, ώστε να απολαύσεις ξέγνοιαστα τις διακοπές σου», δηλώνει η Μαίριλυ Μητροπούλου, Country Marketing Manager της Plum στην Ελλάδα.

Το 50% των συμμετεχόντων έχει αναγκαστεί να ακυρώσει ή να αναβάλει καλοκαιρινές διακοπές για οικονομικούς λόγους, με το 32% να το έχει κάνει περισσότερες από μία φορές.

Σε περιπτώσεις ξαφνικών εξόδων κατά το καλοκαίρι, το 42% καταφεύγει στις αποταμιεύσεις του, το 32% περικόπτει δαπάνες αλλού, το 18% ζητά στήριξη από το κοντινό του περιβάλλον και το 16% κάνει χρήση πιστωτικών καρτών ή δανείων.

«Ένα επαρκές ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας. Οι πιστωτικές λύσεις συχνά έχουν υψηλό κόστος και επιμηκύνουν το οικονομικό βάρος», σημειώνει η κ. Μητροπούλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανόραμα Στοκχόλμης Σουηδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Διακοπές με ιατρική συνταγή στο Destination Insight

Η Σουηδία προωθεί νέο τουριστικό concept, προτείνοντας διακοπές με «ιατρική συνταγή» για ψυχική και σωματική υγεία. Μέσα από το Visit Sweden, αναδεικνύει επιστημονικά τα οφέλη της φύσης και πολιτισμού της χώρας.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η έξοδος εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Καθαρά Δευτέρα, με αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, χωρίς σοβαρά προβλήματα. Δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν τα χωριά, τα βουνά, οι ακτές και οι καρναβαλικές πόλεις.
Θέρετρο Sani Ikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή για τους Σέρβους τουρίστες σύμφωνα με ΕΟΤ

Η Ελλάδα παραμένει η πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους, που προτιμούν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές, εκτιμώντας τις παραλίες, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία της χώρας μας.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος 14,1% στην ημερήσια τουριστική διακίνηση στο Φεστιβάλ Άνοιξης

Η φετινή εορταστική περίοδος του Φεστιβάλ της Άνοιξης διαρκεί εννέα ημέρες, με εκτιμώμενη ημερήσια κίνηση τουριστών στα 2,05 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 14,1%. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται σε αιτήσεις βίζας, πτήσεις και ξενοδοχεία.
Καλοκαιρινή παραλία διακοπών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίγοτερες μέρες μένουν οι τουρίστες στην Ελλάδα αλλά ξοδεύουν περισσότερα

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα ξοδεύουν περισσότερα ημερησίως αλλά μένουν λιγότερες μέρες, οδηγώντας σε μικρή μείωση της συνολικής μέσης δαπάνης ανά επισκέπτη την περίοδο 2015-2024.