ΓΔ: 2664.15 1.84% Τζίρος: 108.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:41
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Φώτο: SOOC

Θεοδωρικάκος: Παράταση έως 10/10 για προτάσεις στον αναπτυξιακό νόμο

Στις 15/7, ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία για τον αναπτυξιακό νόμο, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα φορέων της αγοράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποιείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τον αναπτυξιακό νόμο, έως τις 10 Οκτωβρίου. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους της αγοράς και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το ζήτημα της παράτασης τέθηκε ως αίτημα από τους φορείς της αγοράς, στους οποίους ο Υπουργός Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε άμεσα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αναβολή αυτή ανακοινώνεται «προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των καθεστώτων που έχουν προκηρυχθεί».

 Το μέτρο αναμένεται να δώσει επιπλέον χρόνο σε επενδυτές και επιχειρήσεις για την καλύτερη προετοιμασία και υποβολή των προτάσεών τους, διευκολύνοντας τη συμμετοχή στον νέο αναπτυξιακό κύκλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κουτεντάκης, Chief Retail Banking της Πειραιώς και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουτεντάκης: Κλειδί οι ΜμΕ για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ο Βασίλης Κουτεντάκης της Πειραιώς τόνισε ότι η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας εξαρτάται από την επανεπένδυση σε ΜμΕ, νοικοκυριά και τον πολίτη, και υπογράμμισε την ανάγκη στροφής της οικονομίας σε καινοτομία, εξωστρέφεια και τεχνολογία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Επενδύσεις στις υποδομές ενδυναμώνουν την ελληνική οικονομία

Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων στις υποδομές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα, παρουσιάζοντας τα μεγάλα έργα του Υπουργείου κατά το 9ο Athens Investment Forum και τα στοιχεία του κατασκευαστικού κλάδου.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διευκολύνσεις για ξένες επιχειρήσεις στο Λιμάνι Εμπορίου Χαϊνάν

Το Πεκίνο θεσπίζει 16 μέτρα για τη στήριξη ξένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, με εστίαση σε τομείς όπως το εμπόριο ενέργειας, η υγεία και οι τελωνειακές διευκολύνσεις.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fintech Athens 5.0: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικής καινοτομίας

Στο συνέδριο Fintech Athens 5.0 επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης πανεπιστημίων, τραπεζών και επενδυτών ώστε η τεχνολογική καινοτομία να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου από αέρος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το ΕΕΘ ανοίγει δρόμους στη γερμανική αγορά με πρωτοβουλία του Δ. Θεσσαλονίκης

Το ΕΕΘ στηρίζει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης μέσω διεθνών συνεργασιών, συμμετέχοντας στην αποστολή «Destination Thessaloniki» στο Βερολίνο, προωθώντας τα πλεονεκτήματα και την ανάπτυξη της πόλης.