ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
Φώτο: SOOC

Θεοδωρικάκος: Παράταση έως 10/10 για προτάσεις στον αναπτυξιακό νόμο

Στις 15/7, ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία για τον αναπτυξιακό νόμο, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα φορέων της αγοράς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποιείται η παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τον αναπτυξιακό νόμο, έως τις 10 Οκτωβρίου. 

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από συνάντηση που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους της αγοράς και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Το ζήτημα της παράτασης τέθηκε ως αίτημα από τους φορείς της αγοράς, στους οποίους ο Υπουργός Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε άμεσα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αναβολή αυτή ανακοινώνεται «προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των καθεστώτων που έχουν προκηρυχθεί».

 Το μέτρο αναμένεται να δώσει επιπλέον χρόνο σε επενδυτές και επιχειρήσεις για την καλύτερη προετοιμασία και υποβολή των προτάσεών τους, διευκολύνοντας τη συμμετοχή στον νέο αναπτυξιακό κύκλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Ισχυρή οικονομία στηρίζει κοινωνία και επιχειρήσεις

Ο Ν. Παπαθανάσης επισκέφθηκε τη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας. Εγκαινιάστηκαν νέα έργα υγείας και ανακοινώθηκαν επενδύσεις σε νοσοκομεία και υποδομές.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΒΕΑ: Στήριξη επιχειρήσεων για έργα ανοικοδόμησης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, εξέφρασε ξανά τη στήριξη στη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κατά τη συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Ελληνοουκρανικού Επιμελητηρίου.
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δάνειο ή επένδυση; 6 κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον μιας επιχείρησης

Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται διαρκώς πιο απαιτητικό, με τις διοικήσεις να καλούνται να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Ο Δ. Χριστακόπουλος αναλύει τα εργαλεία και τα κριτήρια που εξασφαλίζουν βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει ποιοτική οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στη βιωσιμότητα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Τσιάγνκ, συγκάλεσε συμπόσιο με ειδικούς και επιχειρηματίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τόνισε τη μετάβαση της Κίνας σε ποιοτική ανάπτυξη, με την οικονομία να εμφανίζει σταθερότητα και θετικές προοπτικές.