ΓΔ: 2079.85 -0.32% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:40
sarakakis
Φώτο: Ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης ο νέος Πρόεδρος του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Νέος πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητήριου ο Ι. Σαρακάκης

Μετά τη ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Δ.Σ., ο Ιωάννης Σαρακάκης εξελέγη νέος Προέδρος του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη είναι, ο νέος Πρόεδρος του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες.

Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Δ.Σ., σήμερα στην 1η συνεδρίαση του, ο Ιωάννης Σαρακάκης εξελέγη νέος Προέδρος.

Σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Δ. Σαρακάκης τόνισε: «Όλοι μαζί, αξιοποιώντας την ισχυρή μας παρακαταθήκη, θα οδηγήσουμε το Επιμελητήριο στο μέλλον με ενότητα, όραμα και προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις. Θα αναδείξουμε τη συνεργασία ΗΠΑ–Ελλάδας και θα συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα, επιταχύνοντας την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και προσελκύοντας στρατηγικές επενδύσεις.»

Στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, AbbVie Pharmaceuticals Α' Αντιπρόεδρος, Βασίλης Καφάτος, Deloitte B' Αντιπρόεδρος,  Ιωάννης Κυριακίδης,  Kyriakides Georgopoulos Law Firm Γενικός Γραμματέας, Χρυσός Καβουνίδης, Boston Consulting Group Ταμίας και μέλη οι  Σιάνα Κυριάκου ISO Hellas,  Πάνος Πιτσιλλίδης  Johnson & Johnson MedTech, Κυριάκος Σαμπατακάκης Accenture και Αντώνης Τσιμπούκης CISCO Systems Hellas.

Αναλυτικά τα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι οι Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Aldemar Resorts, Κώστας Ανδριοσόπουλος AKUO Energy Greece, Νικόλαος Βασιλείου Bright Special Lighting, Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου METLEN Energy & Metals, Γιάννης Ενεπεκίδης Effectus Government Relations and Strategic Communications, Σοφία Εφραίμογλου Κουνενάκη Foundation of the Hellenic World, Κλώντια Καρύδη The American College of Greece, Μιχάλης Κασιμιώτης Hewlett Packard Enterprise, Αλέξανδρος Κωστόπουλος Foresight Strategy & Communications, Σπυρίδων Μανωλόπουλος Space Hellas, Γιώργος Μαργώνης Παπαστράτος, Παναγιώτης Μπερνίτσας Bernitsas Law Firm, Λίτσα Παναγιωτοπούλου E.VI.A. Intelligent Performance, Γεώργιος Παπαδημητρίου EY Greece, Ζαχαρίας Ραγκούσης, Pfizer Hellas και Ιωάννης Σταυρόπουλος Stavropooulos & Partners Law Office.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Παρουσιάζει τον Επενδυτικό Οδηγό

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Λευτέρης Σικαλίδης δήλωσε: «Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε καίριους τομείς της οικονομίας, και ο Επενδυτικός Οδηγός είναι εδώ για να λειτουργήσει ως εργαλείο στρατηγικής».
Λογότυπο Υπερταμείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαγωνισμός για το 51% των Ελληνικών Αλυκών από το Υπερταμείο Ελλάδας

Το Υπερταμείο προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό δύο φάσεων για την πώληση τουλάχιστον του 51% της Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., με στόχο την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βέλτιστη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της εταιρείας προς όφελος της οικονομίας.
Κυβερνητικά στελέχη σε πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Σε τροχιά υλοποίησης το 83% των συστάσεων Πισσαρίδη

Το 83% των συστάσεων της έκθεσης Πισσαρίδη έχει υλοποιηθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΦΙΜ, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας ότι η έκθεση αποτέλεσε τη βάση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η ενίσχυση εσωτερικής κατανάλωσης το 2026

Η αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης αποτελεί βασικό στόχο της κινεζικής οικονομίας για το 2026, με νέα μέτρα σε προσφορά και ζήτηση, ενώ θα δοθεί έμφαση και στη σταθεροποίηση των επενδύσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο.