ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχος και στα γραφεία της SPEEDEX μετά από καταγγελίες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις εταιρείες ταχυμεταφορών, αφού, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για την τιμολογιακή πολιτική, αρμόδιο κλιμάκιο βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας SPEEDEX.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι στις εταιρείες ταχυμεταφορών μετά τα συνεχόμενα παράπονα που φτάνουν από καταναλωτές στους αρμόδιους φορείς.

Σήμερα, κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας SPEEDEX μετά από καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια του για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου και αν διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική το θέμα θα παραπεμφθεί, για περαιτέρω έλεγχο, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τον χθεσινό έλεγχο στα γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής δεν υπήρξαν επιβαρυντικά ευρήματα για την επιβολή προστίμου ενώ, όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και όλες οι καταγγελίες ελέγχονται.

Υπενθυμίζεται ότι έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί και στα γραφεία της ACS, ενώ η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση της επιπλέον χρέωσης που είχε ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η στήριξη ΜμΕ και μεσαίας τάξης σε συνάντηση Θεοδωρικάκου-Μπρατάκου

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος παρουσίασε στον Υπουργό Ανάπτυξης προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, ενίσχυση ΜμΕ και βελτίωση πρόσβασης σε χρηματοδότηση.
Άδειο γραφείο νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρότεροι έλεγχοι και κυρώσεις σε διαιτολογικά γραφεία και εργαστήρια αισθητικής

Με νέα ΚΥΑ καθορίζονται τα μέτρα και οι κυρώσεις για παραβάσεις σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με βάση τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Προβλέπονται πρόστιμα, διακοπή λειτουργίας και αυστηρότερα μέτρα σε σοβαρές παραβάσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Εμβληματική η νέα Τεχνική Βάση και το Κέντρο Εκπαίδευσης της Aegean

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Προσομοιωτών και Εκπαίδευσης της Aegean στον ΔΑΑ, με αφορμή την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης. Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Ε. Βασιλάκης.
νοσοκομειακός διάδρομος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου για ελέγχους σε δομές πρωτοβάθμιας Υγείας

Σύστημα αξιολόγησης κινδύνου για στοχευμένους ελέγχους σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας θεσπίζεται με ΚΥΑ Υγείας και Ανάπτυξης, με κατάταξη επιχειρήσεων βάσει δραστηριότητας, μεγέθους, συμμόρφωσης και ιστορικού κυρώσεων.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Clawback: Πρόσκληση 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας ανακοίνωσε πρόσκληση για συμψηφισμό clawback φαρμακευτικής δαπάνης με δαπάνες Ε&Α και επενδύσεις 2026-2027, με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ. Έως τρία αιτήματα ανά κατηγορία έργου.
businessdaily-Theodorikakos-Anaptyxis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης: Δημιουργείται Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας για επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί την «Εθνική Πύλη Ανθεκτικότητας», μια ψηφιακή πλατφόρμα με εργαλεία, εκπαιδευτικό υλικό και υπηρεσίες αυτοαξιολόγησης για τη στήριξη επιχειρησιακής ανθεκτικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.