ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έλεγχος και στα γραφεία της SPEEDEX μετά από καταγγελίες

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις εταιρείες ταχυμεταφορών, αφού, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για την τιμολογιακή πολιτική, αρμόδιο κλιμάκιο βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας SPEEDEX.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι στις εταιρείες ταχυμεταφορών μετά τα συνεχόμενα παράπονα που φτάνουν από καταναλωτές στους αρμόδιους φορείς.

Σήμερα, κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας SPEEDEX μετά από καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια του για την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις εταιρείες του κλάδου και αν διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική το θέμα θα παραπεμφθεί, για περαιτέρω έλεγχο, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τον χθεσινό έλεγχο στα γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής δεν υπήρξαν επιβαρυντικά ευρήματα για την επιβολή προστίμου ενώ, όπως σημειώνεται, οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και όλες οι καταγγελίες ελέγχονται.

Υπενθυμίζεται ότι έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί και στα γραφεία της ACS, ενώ η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση της επιπλέον χρέωσης που είχε ανακοινώσει ότι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις εμπορευματικές μεταφορές

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου ευθύνης μεταφορέων για τις εθνικές οδικές εμπορευματικές μεταφορές, επισημαίνοντας τη σημασία της μεταρρύθμισης για 40.000 φορτηγά δημόσιας χρήσης.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή για εφοδιαστική: εκσυγχρονισμός και διασύνδεση με βιομηχανία

Υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε η 15η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Εφοδιαστική, με έμφαση στον θεσμικό εκσυγχρονισμό, την τοπική ανάπτυξη και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κατάλογος επενδυτικών οργανισμών για άδειες διαμονής

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον κατάλογο Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, επιτρέποντας σε πολίτες τρίτων χωρών συμμετοχή για άδεια διαμονής. Τροποποιήθηκε και το όνομα επενδυτικού οργανισμού DROMEUS.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: Στήριξη 10 μεγάλων επενδύσεων 104 εκατ. μέσω Αναπτυξιακού

Δέκα επενδυτικά σχέδια ύψους 226,2 εκατ. ευρώ, με κρατικές ενισχύσεις άνω των 104 εκατ. και άνω των 400 νέες θέσεις εργασίας, εντάχθηκαν στον Β' κύκλο «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου, σύμφωνα με το Υπ. Ανάπτυξης.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων για νέες θέσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοσχέδιο για απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, καθώς και δημιουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης για κρατικές ενισχύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Τσαβδαρίδης: Δεν αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες, λάθος οι υπολογισμοί ΠΑΝΣΥΠΟ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε στη Βουλή ότι η φερόμενη αύξηση 69% στις δαπάνες καθαριότητας του Δημοσίου δεν ισχύει, καθώς στην πραγματικότητα η αύξηση είναι κάτω από 30%, εξαιτίας μισθολογικών αλλαγών και λάθος υπολογισμών.