ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Τέσσερις επανεκδόσεις ομολόγων στο πρόγραμμα του ΟΔΔΗΧ για το 2025

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε δημοπρασίες επανέκδοσης ΟΕΔ για Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, με στόχο την ενίσχυση της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Τέσερις επανεκδόσεις ομολόγων προβλέπει το δανειακό πρόγραμμα του Ελληνικού Δημοσίου που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο Οκτώβριο και Νοέμβριο, εφέτος.

Το ανωτέρω πρόγραμμα δημοπρασιών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) αποτελεί μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας του Ελληνικού Δημοσίου για το έτος 2025, ενώ παράλληλα στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώνει την τελική απόφασή του αναφορικά με (i) τη διενέργεια της προγραμματισμένης δημοπρασίας (ii) το ISIN των εκδόσεων ΟΕΔ που θα δημοπρατηθούν και (iii) το ύψος των δημοπρατούμενων ποσών, μία ημέρα πριν από την ημερομηνία εκάστης δημοπρασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πληροφόρηση από την ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα και χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο επιτόκιο 2,12% για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου

Με αυξημένο επιτόκιο 2,21% διατέθηκαν τα νέα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να φτάνουν τα 1,047 δισ. ευρώ και υπερκάλυψη 2,62 φορές.