ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
κτίριο TBI Bank
Η πρόσοψη των γραφείων της TBI Bank στη Βουλγαρία με το λογότυπο.

Αύξηση 22% στα κέρδη της tbi bank το α’ τρίμηνο και ROE στο 20%

Καθαρά κέρδη 14 εκατ. ευρώ και ρυθμοί διψήφιας ανάπτυξης ενίσχυσαν το προφίλ της tbi bank, λίγο πριν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Advent.

Αύξηση 22% στα καθαρά της κέρδη κατέγραψε η tbi bank το α' τρίμηνο του 2025, φτάνοντας τα 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα ενοποιημένα, μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα. 

Η τράπεζα εξυπηρέτησε πάνω από 575.000 αιτήσεις χρηματοδότησης σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, με τις συνολικές εκταμιεύσεις να ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ – αύξηση 17% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 18%, φτάνοντας τα 1,85 δισ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο δανείων διαμορφώθηκε σε 1,34 δισ. ευρώ (+23%). 

Τα λειτουργικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 25% στα 73 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις αυξήθηκαν στα 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω της ψηφιακής αποταμίευσης και των νέων προϊόντων, όπως οι προθεσμιακές καταθέσεις σε RON στη Βουλγαρία.

Η τράπεζα διατηρεί ισχυρούς δείκτες: ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας (LCR) ανήλθε στο 657%, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAR) στο 21,2%, ενώ το κόστος-έσοδα υποχώρησε στο 43% από 47% το προηγούμενο έτος. 

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) διαμορφώθηκε στο 20%.

Η Advent International υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της tbi bank από τη 4finance, με την ολοκλήρωση να αναμένεται στο δ' τρίμηνο του 2025. Μετά την ανακοίνωση, ο Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της τράπεζας από «σταθερή» σε «θετική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fintech Athens 5.0: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικής καινοτομίας

Στο συνέδριο Fintech Athens 5.0 επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης πανεπιστημίων, τραπεζών και επενδυτών ώστε η τεχνολογική καινοτομία να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Θεόδωρος Τζούρος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική επενδυτική επιλογή, τόνισε ο Θοδωρής Τζούρος της Πειραιώς στο Delphi Paris Forum, υπογραμμίζοντας τη στενή επενδυτική συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και χρηματοοικονομικών.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτείνοντας μείωση φορολογίας, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και του πτωχευτικού νόμου, προστασία πρώτης κατοικίας και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποίηση εκ μέρους των δικηγόρων για την απόσυρση του άρθρου 23

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων χαιρετίζει την απόσυρση του άρθρου 23, που περιόριζε τη δικαστική προστασία δανειοληπτών. Ζητά την κατάργηση αντίστοιχης διάταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό λόγω καταχρηστικών πρακτικών.